Διπλή διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας

Διπλή διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Φυσικοθεραπευτών και Εργοθεραπευτών, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στιγμή, ΔΟΕ και νηπιαγωγοί ζητούν την καθιέρωση της 2ετούς προσχολικής αγωγής. Πάνω από 500 οι συγκεντρωμένοι. Αναλυτικά τα αιτήματα

Της Μίκας Κοντορούση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, νωρίτερα σήμερα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ).

«Ήρθαμε εδώ, μαζί με τους νηπιαγωγούς, για να πιέσουμε ώστε να θεσπιστεί η δίχρονη υποχρεωτική δημόσια προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ένα αίτημα κοινωνικό και εκπαιδευτικό» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής και συμπλήρωσε ότι αυτό το ζήτημα άπτεται και εκείνου της απουσίας προσλήψεων. Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη κενά στα σχολεία και, κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός ολοήμερων δεν λειτουργεί σωστά.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων προσχολικής αγωγής των ΤΕΙ με παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων.

«Δεν είναι θέμα αντιπαλότητας μεταξύ κλάδων» σημείωσε ο κ. Κικινής. «Θεωρούμε όμως, ότι κάθε δομή έχει διακριτό ρόλο και ότι θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα τμήματα ως αυτόνομα, με συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας και επαγγελματικό προσανατολισμό», πρόσθεσε.

Στο υπουργείο Παιδείας έφτασαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από πολλά σχολεία της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και από Φθιώτιδα. Δεν είχαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, καθώς φημολογείται, ότι αυτό θα συμβεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαμαρτύρονται εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από στο υπουργείο Παιδείας φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές για να εκφράσουν, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των δύο τμημάτων στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Παράλληλα, ζητούν την «πανεπιστημιοποίηση» και των υπόλοιπων σχολών φυσικοθεραπείας.

Εξάλλου, διαμαρτύρονται για την εξίσωση των πτυχίων των σχολών με εκείνα των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων.

«Κανένα κράτος μέλος της Ε.Ε. δεν χρησιμοποιεί την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2005/36/ΕΚ για να νομιμοποιήσει “δια της πλαγίας οδού” επαγγελματικό δικαίωμα σε αποφοίτους από σχολές, που δεν αποτελούν ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως κάνει η Ελλάδα. Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σέβονται τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και επίσης σέβονται και τους πολίτες τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΣΦ, Πέτρος Λυμπερίδης, ενώ αντιπροσωπεία τους συζήτησε για αρκετή ώρα με σύμβουλο του υπουργού Παιδείας.

Η διπλή διαμαρτυρία διήρκησε πάνω από 3 ώρες, με 500 περίπου άτομα να βρίσκονται με πανό και πλακάτ στην κεντρική πύλη εισόδου του υπουργείο.

(Φωτογραφία αρχείου)

ADVERTISING

SHARE: