Διπλό φονικό στην Κύπρο: Γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο – Ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο – Ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν

Τέσσερα άτομα υπό κράτηση για το στυγερό έγκλημα στον Στρόβολο Λευκωσίας-Ετοίμαζαν από καιρό τη διάρρηξη, όπως υποστήριξε η 21χρονη

Το σενάριο της ληστείας φαίνεται πως κρύβεται πίσω απ’ το διπλό φονικό στον Στρόβολο Λευκωσίας, όπως προκύπτει απ’ τα μέχρι τώρα στοιχεία της ανάκρισης, με τους δράστες έτοιμους από πριν να σκοτώσουν. Η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου, Ανδρέας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 21χρονη, ο 33χρονος σύντροφός της γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της οικογένειας. Είχαν εξάλλου συναντηθεί αρκετό καιρό πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, με σκοπό να οργανώσουν τη διάρρηξη στην οικία του άτυχου ζεύγους και να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο, όπως υποστήριξε.

Επίσης, ο 33χρονος φέρεται να είπε πως κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν την οικία του ζεύγους «ίσως χρειαστεί να σκοτώσουμε».

Στο μεταξύ, ο 22χρονος που συνελήφθη χθες για την υπόθεση, κατονόμασε τον 33χρονο ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους. Ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε ότι μετέφερε τον 33χρονο το βράδυ του φονικού στη σκηνή του εγκλήματος και να είναι το δεύτερο πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους είχε καταθέσει στους ανακριτές πως ο 33χρονος, που στην αναγνωριστική παράταξη αναγνώρισε ως το πρόσωπο που τον βρήκε στο δωμάτιό του, τον υποχρέωσε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας για να μπει μέσα ο δεύτερος συνεργός του.

Η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια στην οικία του 22χρονου και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πιθανόν να φορούσε κατά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Επίσης, στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν στο όχημα του 33χχρονου, αναγράφονται τα γεγονότα της διπλής δολοφονίας.

Ο 22χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας χωρίς δικηγόρο.

Μέχρι στιγμής τελούν υπό κράτηση τέσσερα πρόσωπα: Ο 33χρονος που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός του και η 21χρονη συμβία του, που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ και 22χρονος που συνελήφθη χθες βράδυ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού καθηγητών στον Στρόβολο και τους δολοφόνησαν με μαχαίρι την ώρα που κοιμόντουσαν. Μάρτυρας του φρικιαστικού εγκλήματος ο 15χρονος γιος της οικογένειας, τον οποίο οι δράστες κλείδωσαν στο υπόγειο.

Οι δράστες φέρονται να είπαν στο παιδί να μην φοβάται και ότι δεν θα το πείραζαν. Ο ανήλικος κατάφερε να ξεφύγει και να μεταβεί σε σπίτι γειτόνων από όπου ειδοποίησε τις Αρχές.

Τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας δεν έδειξαν παραβίαση των εισόδων της οικίας. Τα θύματα βρέθηκαν σε μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του υπνοδωματίου τους.

Οι νεκροψίες στις σορούς των δύο θυμάτων έδειξαν ότι δέχθηκαν περί τις 40 μαχαιριές: O άτυχος 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα. Αιτία θανάτου είναι το “αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο”.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα