Δολοφονία Ζέμπερη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης

Δολοφονία Ζέμπερη: Ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης
Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια eurokinissi

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής προσήχθη από το πρωί για ανάκριση και στο τέλος ομολόγησε ο 58χρονος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη - Κίνητρο ήταν η ληστεία -Την κατακρεούργησε για ένα κινητό τηλέφωνο

Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής προσήχθη το πρωί, ανακρίθηκε και στο τέλος ομολόγησε ένας 58χρονος Έλληνας για την ανθρωποκτονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄Νεκροταφείο.

Ο δράστης παραδέχτηκε πως βρισκόταν στον νεκροταφείο για ληστεία ή κλοπή το μοιραίο απόγευμα της 18 Οκτωβρίου.

Το κίνητρο του λοιπόν ήταν ξεκάθαρα η ληστεία με στόχο το κινητό τηλέφωνο του θύματος για να το πουλήσει. Η Δώρα Ζέμπερη έχασε την ζωή της με έναν τόσο άγριο τρόπο για ένα κινητό τηλέφωνο…

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του συλληφθέντα. Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την κοπέλα όταν εκείνη αντιστάθηκε κατά την στιγμή της ληστείας σε βάρος της και έβαλε τις φωνές. Ο ίδιος φέρεται να πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο με αυτό τον σκοπό, την κλοπή δηλαδή ή την ληστεία και η επιλογή του θύματός του ήταν καθαρά τυχαία.

Η άτυχη 32χρονη εφοριακός δέχτηκε συνολικά 14 μαχαιριές εκ των οποίων οι τέσσερις μοιραίες μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών και ο δράστης κατά την διαφυγή του αφαίρεσε την τσάντα του θύματος.

Στην περιοχή του Β’ Νεκροταφείου καταγράφονται συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, ωστόσο, έως τώρα, κανένα όμοιο περιστατικό δεν είχε τέτοια τραγική κατάληξη. Πρόκειται για σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών και φέρεται να πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο με αυτό τον σκοπό, την κλοπή δηλαδή ή την ληστεία. Από νωρίς άλλωστε οι Αρχές είχαν αποκλείσει ως υπόπτους τον περίγυρο της άτυχης κοπέλας και το προσωπικό κίνητρο.

Το τελευταίο στίγμα που είχαν οι αστυνομικοί ήταν μόλις δέκα λεπτά μετά την δολοφονία όπου έδωσε σήμα η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ομόνοια πριν απενεργοποιηθεί το κινητό της τηλέφωνο και έκτοτε οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην γύρω περιοχή.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κατάστημα στην Ομόνοια που πήγε πιθανόν με μηχανάκι για να πουλήσει το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο. Από περιγραφές που έλαβαν και αντιπαραβολή της περιγραφής που είχαν με βιντεοληπτικά υλικά από την περιοχή, προχώρησαν σε στοχευμένες προσαγωγές που ταίριαζαν με την περιγραφή και έτσι έφτασαν στα ίχνη του δράστη τον οποίον προσήγαγαν στην Ασφάλεια και ανέκριναν.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος…

Αύριο στις 12 το πρωί θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση εξιχνίασης της υπόθεσης από την Ασφάλεια Αττικής, αφού σχηματίζεται πλέον δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα για ανθρωποκτονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα