Δωρεάν τηλεφωνική ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δωρεάν τηλεφωνική ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Στον τηλεφωνικό αριθμό 15105 μπορούν στο εξής να ενημερώνονται όσοι πολίτες επιθυμούν να υπαχθούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Δωρεάν τηλεφωνική ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προσφέρει το υπουργείο Εργασίας στους πολίτες, οι οποίοι μπορούν πλέον να καλέσουν τον πενταψήφιο αριθμό 15105 από τις 08.00 έως τις 16.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες και να πληροφορηθούν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Ο λόγος που το υπουργείο Εργασίας προέβη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι για να αποφευχθεί στο εξής το φαινόμενο κατά το οποίο πολίτες που έχουν ανάγκη το ΚΕΑ, απευθύνονται και υποχρεώνονται σε αρμόδιους «αναρμόδιους» που παρέχουν τις υπηρεσίες του επί πληρωμή. Μάλιστα, οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου διαπίστωσαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις, πολίτες που απευθύνθηκαν σε τέτοιους «ειδικούς» έλαβαν «με οικονομική επιβάρυνση» ελλιπείς ή εσφαλμένες πληροφορίες.

Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου, «ο αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ήδη εισαγγελική έρευνα γι’ αυτές τις διαφημίσεις και τις παρεχόμενες ελλιπείς πληροφορίες».

Σε σχετική ανακοίνωση η ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι «ο απλούστερος τρόπος για την υποβολή αίτησης για το ΚΕΑ είναι ηλεκτρονικά από το σπίτι. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ είναι απλή και φιλική για τον χρήστη, η αίτηση εκεί είναι προσυμπληρωμένη και, εφόσον χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία, το σύστημα ενημερώνει σχετικά τον αιτούντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βιβλιάριο για ανασφάλιστους: Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Ποιοι δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεπέρασαν τις 23.000 οι αιτήσεις σε λίγες ώρες

ADVERTISING

SHARE: