Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ‘καυτό’ Σαββατοκύριακο

Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το ‘καυτό’ Σαββατοκύριακο
Protest rally by the anti-fascist coordination of Athens - Piraeus in response to the planned demonstration by far-right organizations protesting against the law on gender identity, in Syntagma square, Athens, Greece on October 22, 2017. / , , , 22 2017. SOOC

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο το Σάββατο που έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια παράλληλα με την αντιφασιστική στην Ρηγίλλης, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

Δεν πρόλαβαν να ξεχάσουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας τα μέτρα για τον Ισραηλινό πρόεδρο και την τριήμερη ταλαιπωρία που υπέστησαν στους δρόμους της Αθήνας και ακολουθεί ένα «καυτό» Σαββατοκύριακο, που έχει προκαλέσει απανωτούς πονοκεφάλους στην Αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο το Σάββατο που έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια παράλληλα με την αντιφασιστική στην Ρηγίλλης, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη…

Το σύνολο των δυνάμεων Τάξης και Ασφάλειας θα βρίσκονται επί ποδός όλο το διήμερο, υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί στα μέτρα Τάξης και γίνονται συνεχείς συσκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΓΑΔΑ για την τελική μορφή που αυτά θα πάρουν.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των διαδηλώσεων, ξεκινώντας από το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία τους, στην συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη για τα Ίμια και μισή ώρα μετά είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ρηγίλλης με πρόθεση των συμμετεχόντων να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βεβαίως θα τοποθετηθεί ισχυρός φραγμός της Αστυνομίας ανάμεσά τους και δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση των δύο πλευρών, προς αποφυγή επεισοδίων.

Αντίστοιχα, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην Πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, την στιγμή που δύο ώρες πριν έχουν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Επίσης θα τοποθετηθεί ισχυρότατος φραγμός της Αστυνομίας ανάμεσά τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επαφές, ενώ ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι πως θα οργανωθούν από τα διόδια κιόλας οι αστυνομικές συνοδείες των λεωφορείων που θα έρχονται από την περιφέρεια για το συλλαλητήριο της Μακεδονίας, ώστε να οδηγηθούν όλα σε ένα σημείο στάθμευσης για την ασφαλή φύλαξή τους και την μεταφορά του κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος. Βεβαίως, τις ώρες που θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο θα κλείσουν και τα ΜΕΤΡΟ Συντάγματος και Πανεπιστημίου, επίσης για λόγους ασφαλείας.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΓΑΔΑ είναι υποχρεωμένη σε μεγάλη διασπορά δυνάμεων, καθώς μισή ώρα μετά τις 7 το απόγευμα ακολουθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τον οποίο εξίσου λαμβάνονται αυστηρά μέτρα.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα