Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο των άκρων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο για τη σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα και την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός με κύρια αποστολή να εμποδιστεί κάθε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο σήμερα που έχει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή για τα Ίμια παράλληλα με την αντιφασιστική στην Ρηγίλλης, όσο και την Κυριακή με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, την αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια και τον αγώνα ποδοσφαίρου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το σύνολο των δυνάμεων Τάξης και Ασφάλειας βρίσκονται επί ποδός όλο το διήμερο. Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί στα μέτρα Τάξης. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των διαδηλώσεων, ξεκινώντας από σήμερα, στις έξι το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία τους, στην συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη για τα Ίμια και μισή ώρα μετά είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ρηγίλλης με πρόθεση των συμμετεχόντων να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου βεβαίως θα τοποθετηθεί ισχυρός φραγμός της Αστυνομίας ανάμεσά τους και με κλούβες και δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση των δύο πλευρών, προς αποφυγή επεισοδίων.

Αντίστοιχα, την Κυριακή, στις δύο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην Πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, την στιγμή που δύο ώρες πριν έχουν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Επίσης θα τοποθετηθεί ισχυρότατος φραγμός της Αστυνομίας και με κλούβες ανάμεσά τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επαφές, ενώ ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι πως θα οργανωθούν από τα διόδια κιόλας οι αστυνομικές συνοδείες των λεωφορείων που θα έρχονται από την περιφέρεια για το συλλαλητήριο της Μακεδονίας, ώστε να οδηγηθούν όλα σε ένα σημείο στάθμευσης για την ασφαλή φύλαξή τους και την μεταφορά του κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος. Βεβαίως, τις ώρες που θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο θα κλείσουν και οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας επίσης για λόγους ασφαλείας.

Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Μικροπωλητής με ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα την Σαββατο 3 Φεβρουαρίου 2018. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εισαγγελείς θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ καθ’ όλη τη διάρκεια των συλλαλητηρίων ώστε να εκτελούνται άμεσες ενέργειες.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΓΑΔΑ είναι υποχρεωμένη σε μεγάλη διασπορά δυνάμεων, καθώς μισή ώρα μετά τις 7 το απόγευμα ακολουθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για τον οποίο εξίσου λαμβάνονται αυστηρά μέτρα.

Επεισόδια και συμπλοκές έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν εντωμεταξύ χθες, περίπου μισή ώρα μετά τις 7 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 13 δίπλα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Περίπου 20-30 άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της Χ.Α. και συνεπλάκησαν με μέλη της που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία, ενώ προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν αναφορές για τυχόν τραυματίες ενώ ακολούθησε κινητοποίηση από αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και την αντιφασιστική

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα Σάββατο θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από ώρα 06.00΄ και σταδιακή και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, διακοπή κυκλοφορίας από ώρα 15.00΄) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των παρακάτων οδικών αξόνων:

 • Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,
 • Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της,
 • Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,
 • Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
 • Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,
 • Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, Φειδιππίδου και, Ρηγίλλης.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών.

Παρακαλούνται από την Τροχαία οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πλ. Συντάγματος

Λόγω του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης από τις 10 το βράδυ σήμερα και διακοπή κυκλοφορίας, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, από τις 6 το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ παρακάτων οδικών αξόνων:

 • 28ης Οκτωβρίου - Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Πλ. Κάνιγγος.
 • Σόλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Πλατεία Συντάγματος.
 • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου.
 • Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας.
 • Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς).
 • Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Πλατεία Συντάγματος.
 • Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
 • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Γέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη.
 • Π. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας.
 • Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
 • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
 • Ιπποκράτους, σε όλο το μήκος της.
 • Ζαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας.
 • Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
 • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
 • Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 • Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας.
 • Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συλλαλητήριο: Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα - Ποιοι σταθμοί του μετρό δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή

Συλλαλητήριο: Ποιοι σταθμοί Μετρό κλείνουν την Κυριακή και τι ώρα

ADVERTISING

SHARE: