Δραματική εξέλιξη:Ψάχνουν με κοντάρια στις λάσπες τους αγνοούμενους

ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ICON

Ελπίδες μετά τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων- Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό άλλων πέντε ανθρώπων

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης - Θοδωρής Παναγιωτίδης

Οι φόβοι και για άλλα θύματα από αυτό το σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας επιβεβαιώθηκαν αφού μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 16 νεκροί και συνεχίζονται οι έρευνες για 4 αγνοούμενους πλέον από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που αναζητείται από χθες στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο, όπου συνεχίζεται η άντληση των υδάτων από το σπίτι του για να μπορέσουν να μπουν μέσα οι Πυροσβέστες.

Μάλιστα, μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι επί ώρες περνούσε ένας από τους χείμαρρους που έπληξε την περιοχή.

Ο φόβος λοιπόν ότι η λίστα των θυμάτων όχι μόνο δεν έχει κλείσει αλλά μπορεί να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος αυτής της τραγωδίας που έπληξε την χώρα μας…

Οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας έγιναν πέντε αφού έγιναν δύο διασώσεις στην περιοχή και αυτό βεβαίως βοήθησε στο ηθικό των κατοίκων άλλα και των Πυροσβεστών ως μοναδική αχτίδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε σώος από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Μάνδρα ο ηλικιωμένος που αναζητούσε η κόρη του στο Παλαιοχώρι, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε ένα παράπηγμα και εξαιτίας του ότι είχε βραχεί το κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει. Μάλιστα, δεν χρειάστηκε η μεταφορά του σε νοσοκομείο και είναι σε καλή κατάσταση αν και ταλαιπωρημένος.

Νωρίτερα, εντοπίστηκε σώος και ο 67χρονος οδηγός που αγνοούταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Τελευταίος αγνοούμενος για τον οποίο ενημερώθηκε η Πυροσβεστική είναι ένας 59χρονος κυνηγός που αγνοείται από την περιοχή της Αγίας Σωτήρας στην Μάνδρα Αττικής.

Δραματική εξέλιξη:Ψάχνουν με κοντάρια στις λάσπες τους αγνοούμενους

Παραμένουν αγνοούμενοι τρεις οδηγοί επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 660 κλήσεις εκ των οποίων 450 για αντλήσεις υδάτων σε ισόγεια και υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων καθώς και 210 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων (στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας) από σπίτια και αυτοκίνητα.

Τις τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν δυνάμεις από όλη την Αττική καθώς και από όμορους νομούς και στο σύνολό τους είναι πλέον 117 άντρες με 46 οχήματα, αφού αποδεσμεύτηκαν κάποιες δυνάμεις σε σχέση με χθες.

Συνολικά έχουν σχηματιστεί 56 σωστικά συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής, λόγω και των καιρικών προγνώσεων.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή για την περιφρούρηση των σπιτιών

Ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου και αποδεσμεύονται δυνάμεις για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Αυτό αποφασίστηκε τόσο για την παροχή βοήθειας και την μεταφορά πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη όσο και για την περιφρούρηση των περιουσιών τους από επιτήδειους που λυμαίνονται την περιοχή και επιδιώκουν να κάνουν πλιάτσικο στα ρημαγμένα σπίτια…

Ήδη από χθες, συνολικά επιχείρησαν 180 αστυνομικοί στην Μάνδρα και στην ευρύτερη περιοχή με 74 οχήματα και την νύχτα πραγματοποιούσαν περιπολίες 70 αστυνομικοί με 31 οχήματα, περιπολικά και συμβατικά της Ασφάλειας.

Όσοι από τους πληγέντες επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους τους για την μεταφορά τους και φιλοξενία τους σε ασφαλείς χώρους. Έχουν ανοίξει για αυτό τον λόγο άλλωστε και υποδομές του Στρατού, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου αφού ειδικά η Παλαιά Εθνική Οδός Μάνδρας-Θηβών μέχρι την Αγιά Σωτήρα έχει σχεδόν καταστραφεί.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ και της ΕΟΔ:

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 15 νεκροί άνθρωποι, εκ των οποίων (5 γυναίκες και 10 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

-Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο

-Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός άνδρας 70 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)

-Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.

-Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.

-Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.

-Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Δραματική εξέλιξη:Ψάχνουν με κοντάρια στις λάσπες τους αγνοούμενους

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο 17 τραυματίες από την ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα.

Παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει στο 39ο χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Πέραμο, στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στον κόμβο διυλιστηρίων προς Νέα Πέραμο.

Επίσης, διακοπή στην κυκλοφορία εντοπίζεται στο 4 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών και στον κόμβο της Μάνδρας. ενώ παραδόθηκαν στην κυκλοφορία το 23ο χλμ., της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και η Έξοδος 1 της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κακοκαιρία, φονικές πλημμύρες στην Αττική, θεομηνία στη δυτική Αττική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία: Νεκρός ο ένας αδερφός, αγνοούμενος ο άλλος

Βίντεο: Η στιγμή που οι δρόμοι έγιναν φονικοί χείμαρροι

Τις πληγές της μετρά η Δ. Αττική - Πάνω από 500 σπίτια και καταστήματα κατεστραμμένα

Αναγνωρίστηκε ο 47χρονος που εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας

ADVERTISING

SHARE: