Δύο καταδίκες για τα ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ cloude gate ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ .ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΛΙ ΧΟΥΑΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ cloude gate ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΒΑΝ .ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙ ΧΟΥΑΙ EUROKINISSI

Στα 'μαλακά' Καπράνος και Δεσποτόπουλος για την πολύκροτη υπόθεση του δομημένου ομολόγου

Οι δύο καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η ποινή του είχε αναστέλλουσα δύναμη

Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου “Μεταξά” Νίκου Δεσποτόπουλου για την υπόθεση του “δομημένου” ομολόγου αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο επέβαλε και στους δύο καταδικασθέντες ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή κατά περίσταση για τις πράξεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της άμεσης συνέργειας σε αυτό και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση, με το σκεπτικό ότι από την ακροαματική διαδικασία αλλά και την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε, προέκυψε οτι το ΤΣΠΕΑΘ δεν υπέστη ζημία και συνεπώς δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται. Απαλλαγέντες ειναι οι: Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management), καθώς και τους Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζής, και Γερ. Κονιδάρης.

Η υπόθεση αφορά στα δομημένα ομόλογα του Ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων (πρώην ΤΣΠΕΑΘ, νυν ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, έκαστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση ενοχής για το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ

ADVERTISING

SHARE: