Δύο Ολομέλειες στον Άρειο Πάγο για το όριο ηλικίας

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου  αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μία μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο, κατα την άφιξή τους στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017, όπου αναμένεται να εκδοθεί από το Ποινικό Τμήμα η απόφαση για την έκδοση τους ή μη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Δικαστές και εισαγγελείς καλούνται να συζητήσουν το θέμα της παράτασης των ορίων ηλικίας των ανώτατων δικαστικών

"Φουντώνει" εκ νέου το ζήτημα του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθούν δύο Ολομέλειες, του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του ανώτατου δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συγκληθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρωτοβουλία της Προέδρου Βασιλικής Θάνου για να γνωμοδοτήσει για την παράταση των ορίων ηλικίας των ανώτατων δικαστικών, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Την ίδια ημέρα, συγκαλείται και η Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλαν 15 από τους συνολικά 17 ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να συζητηθεί το ίδιο ζήτημα.

ADVERTISING

SHARE: