Δυστύχημα Αίγινα: Βίντεο ντοκουμέντο μερικά λεπτά μετά

Δυστύχημα Αίγινα: Βίντεο ντοκουμέντο μερικά λεπτά μετά
Τέσσερις νεκροί στην τραγωδία της Αίγινας τον Αύγουστο του 2016 SOOC

Νέα βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά την τραγωδία στην Αίγινα, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Vid)

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την ναυτική τραγωδία στην Αίγινα.

Σωσίβια στη θάλασσα και σκάφη που σπεύδουν για βοήθεια είναι οι εικόνες που καταγράφουν οι ερασιτεχνικές κάμερες και τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος.

Στο βίντεο φαίνεται το μοιραίο σκάφος Duende να ρυμουλκείται, αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, στο λιμάνι, ενώ πίσω του έχει δεμένο και ένα μικρότερο σκάφος.

Στο ταχύπλοο φαίνεται ότι υπάρχουν αντλίες που τραβούν από το εσωτερικό του σκάφους νερό.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία ενός εκ των επιβατών του τουριστικού σκάφους που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Καθόμουν εμπρός του σκάφους και άκουσα μια κυρία που καθόταν δίπλα μου ότι «ένα σκάφος έρχεται καταπάνω μας». Γύρισα το κεφάλι μου και όντως το είδα με μεγάλη ταχύτητα {…} Μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα αλλάξει πορεία το Duende δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι άλλο. Τελικά το ταχύπλοο εμβόλισε το σκάφος που επέβαινα και εγώ και οι φίλοι μου βρεθήκαμε κατευθείαν στο βυθό μέσα σε συντρίμμια. Όταν βγήκα στην επιφάνεια αντίκρισα τους φίλους μου. Προσπαθήσαμε να σωθούμε επικρατούσε το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, άκουγα κραυγές τρόμου και αγωνίας, έβλεπα νεκρούς να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν σωσίβια στη θάλασσα, κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια».

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους «Ουρανός» που ήταν το πρώτο που έφτασε στο σημείο περιγράφει:

«Ένας από τους ανθρώπους που ανεβάσαμε στο σκάφος δεν είχε τις αισθήσεις του και προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε με μαλάξεις ενώ έβγαζε αφρούς από το στόμα. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσα άτομα ανέβηκαν στο σκάφος μου αλλά νομίζω ότι περισυλλέξαμε περί στα 5 άτομα. […] επέστρεψα στο λιμάνι της Πέρδικας και περίμενα ασθενοφόρο κυρίως για τον άνθρωπο που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ένας γιατρός του Κέντρου Υγείας διαπίστωσε ότι ο ανωτέρω είχε πεθάνει».

Συγκλονιστικές οι εικόνες που περιγράφει ο καπετάνιος του σκάφους «Άγιος Νικόλαος ΙΙ»:

«Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες καθώς υπήρχαν συντρίμμια και κόσμος στην θάλασσα διάσπαρτος. Το kοριτσάκι που πέθανε και τον καπετάνιο του «Αντωνία» τους είδα να επιπλέουν ακίνητοι στην θάλασσα σε θέση μπρούμυτα. Το κοριτσάκι το έχασα από το οπτικό μου πεδίο αλλά έμαθα εκ των υστέρων ότι περισυλλέχθηκε από kάποιο από τα υπόλοιπα σκάφη».

Επιστολές Κούγια σε Πολάκη και Κουντουρά

Εν τω μεταξύ επιστολές προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά έστειλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ζητώντας να μεταβούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται η εντολέως του Anastasiia Cherednyk, η οποία τραυματίστηκε στο δυστύχημα της Αίγινας.

“Σας παρακαλώ όπως το συντομότερο δυνατό, ακόμα και σήμερα, μεταβείτε ολίγα μόνο λεπτά στο νοσοκομείο ΚΑΤ, τόσο για την ψυχολογική υποστήριξη όσο και για την επίλυση των πρακτικών προβλημάτων νοσηλείας αυτής της κοπέλας, η οποία σε ένα τουριστικό ταξίδι όχι μόνο έχασε το σύζυγο και πατέρα του παιδιού της, αλλά κινδυνεύει να μείνει και ανάπηρη”, τονίζει.

“Γνωρίζοντας την προσωπική σας ευαισθησία, είμαι βέβαιος ότι, μόλις πληροφορηθείτε αυτή την επιστολή μου, θα ικανοποιήσετε το αίτημά μου”, καταλήγει.

Οι επιστολές

Ο κ. Κούγιας σε νέα του επιστολή ευχαρίστησε τους υπουργούς, λίγο αργότερα για την ανταπόκρισή τους.

“Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της Anastasiia Cherednyk, αλλά και ως άνθρωπος θέλω να εκφράσω τόσο για την εντολέα μου όσο και προσωπικώς τις απόλυτες ευχαριστίες μου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, καθώς και στον Διοικητή ΕΚΕΠΥ κ. Νίκο Παπαευσταθίου για την ανθρωπιά, την οποία επέδειξαν όσον αφορά στην άτυχη εντολέα μου.

Ήδη η εντολέας μου έχει οδηγηθεί μετά από επιστολή, την οποία απέστειλα τόσο στον ίδιο τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, όσο και στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ειδικότερα στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, σε ειδικό θάλαμο και ήδη δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Με την ίδια δήλωση θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους ιατρούς του ΚΑΤ, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή και σε μία σειρά συνεχών, πολύωρων και πολύ λεπτών επεμβάσεων, κάνουν τα πάντα, για να παραμείνει αρτιμελής η εντολέας μου.

Η όλη συμπεριφορά των ανωτέρω αναφερόμενων προσώπων δίνει κουράγιο στην εντολέα μου, ώστε να διαγράψει από τη μνήμη της την απάνθρωπη συμπεριφορά που δημιούργησαν όσοι εγκατέλειψαν την ίδια, τον σύζυγό της, καθώς και τα άλλα θύματα στην τύχη τους”, αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα