Δυστύχημα Παντελίδη: Εξιτήριο η 21χρονη Φρόσω. Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση η 30χρονη Μίνα

Δυστύχημα Παντελίδη: Εξιτήριο η 21χρονη Φρόσω. Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση η 30χρονη Μίνα

Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού έλαβε εξιτήριο χθες καθώς η ορθοπαιδική επέμβαση στον ώμο και το χέρι που υποβλήθηκε κρίθηκε επιτυχής και η ανάρρωση πλέον για την ασθενή θα συνεχιστεί κατ’ οίκον. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στον 3ο όροφο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" η Μίνα Αρναούτη

Έπειτα από έξι ημέρες νοσηλείας, η Φρόσω Κυριακού, η 21χρονη συνεπιβάτιδα του Παντελή Παντελίδη, βρίσκεται στο σπίτι της προσπαθώντας να αναρρώσει, μετά από το εξιτήριο που έλαβε.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της Μίνας Αρναούτη περνούν ώρες αγωνίας. Η 30χρονη θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού με την κατάσταση της να χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Η 21χρονη, η οποία όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ήταν η συνοδηγός στο όχημα, έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον ώμο και τον βραχίονα, με τους γιατρούς να εκτιμούν εξαρχής πως πρόκειται για τραύματα απολύτως αντιμετωπίσιμα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή της. Οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν πράγματι πως οι κακώσεις και τα τραύματα που έφερε η Φρόσω Κυριακού στο κεφάλι υποχωρούσαν και βελτιώνονταν.

Η επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματος σε ώμο και βραχίονα έγινε επιτυχώς από τους ειδικούς της Ορθοπαιδικής κλινικής και η 21χρονη είχε καλή μετεγχειρητική εξέλιξη  -από πλευράς ορθοπαιδικών τουλάχιστον διότι κατά πληροφορίες υπάρχουν και οι ψυχίατροι στο νοσοκομείο που εκτιμούν ότι η κοπέλα δεν χαρακτηρίζεται από ήρεμη και διαυγή ψυχική κατάσταση και ίσως χρειαστεί παρακολούθηση γιατί εμφανίζει σημάδια  μετατραυματικού στρες.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός αναφέρει:

“Η Φρόσω Κυριάκου έλαβε εξιτήριο και αποχώρησε, η επέμβαση που έκανε εξελίχθηκε ομαλά. Η Μίνα Αρναούτη παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση αλλά σταθερή. Ό,τι συμβαίνει στην κοπέλα αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ αντιμετωπίζεται επειδή είναι σταθερή – χωρίς επιπλοκές, η κατάστασή της. Όλοι οι γιατροί είναι από πάνω της”.

Θυμίζουμε ότι η 30χρονη, Μίνα Αρναούτη, διακομίστηκε στον “Ευαγγελισμό” βαριά τραυματισμένη στον θώρακα και τα κάτω άκρα και υποβλήθηκε καταρχάς σε πολύωρη θωρακοχειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε ορθοπεδική επέμβαση.

Έχοντας χάσει πολύ αίμα και φέροντας πάνω της ξένα σώματα τόσο από το τροχαίο όσο και από τις χειρουργικές επεμβάσεις, ο οργανισμός της κοπέλας εμφάνισε μέσα στο πρώτο 24ωρο σημάδια λοίμωξης. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της βαριά, αλλά αναμενόμενη δεδομένης της συνολικής εικόνας που είχαν. Οι επόμενες επτά με δέκα ημέρες θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της υγείας της 30χρονης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα