Δυστύχημα στο Άδενδρο: Με 144,3 χλμ/ώρα αντί για 60 έτρεχε η αμαξοστοιχία

Train accident at Adendro, almost 40km west of Thessaloniki, northern Greece, with three confirmed dead among the passengers on May 14, 2017. The train crashed into a house after derailing.
Train accident at Adendro, almost 40km west of Thessaloniki, northern Greece, with three confirmed dead among the passengers on May 14, 2017. The train crashed into a house after derailing. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή Αδενδρου η υπερβολική ταχύτητα. Τι αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πήγαινε με 144,3 km/h, είναι η αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή Αδενδρου.

Αυτό αναφέρεται στο πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος. Σημειώνεται ότι η τριμελής Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεχίζει εντατικά το έργο της και το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στην περιοχή του Αδένδρου, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών επιβεβαιώνει ότι προχωρούν εντατικά όλες οι απαραίτητες εργασίες, σύμφωνα με τη σχετική εντολή που είχε δώσει από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21:45 η αμαξοστοιχία I/C58 η οποία μετέφερε 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτίριο του ΟΣΕ το οποίο και διαπέρασε. Από τη σφοδρή πρόσκρουση σκοτώθηκε ο μηχανοδηγός και ακόμη δύο άτομα.

Αναλυτικά όλο το πόρισμα

else

(Φωτογραφία: SOOC)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την τραγωδία με το τρένο: Ακόμη δεν ξέρουμε τα αίτια - Σε πέντε μέρες το πόρισμα

Εκτροχιασμός τρένου στο Άδενδρο: Τρεις οι νεκροί, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Βίντεο: Εναέρια πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος

ADVERTISING

SHARE: