ΕΔΕ για τα 'παγωμένα' τρένα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την άμεση διερεύνηση όλων των αιτιών, αλλά και των υπευθύνων για τις δυσλειτουργίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Τετάρτη, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με έγγραφο του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, το οποίο και έφερε την ένδειξη "εξαιρετικά επείγον", ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση πειθαρχικών και τυχόν ποινικών ευθυνών, τα αίτια και τους υπευθύνους όσων συνέβησαν την Τετάρτη 11-01-2017 σε μέρος της υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και των μηχανικών βλαβών που οδήγησαν στην πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών.

Στο ίδιο έγγραφο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ζητά να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Θυμίζουμε πως η αμαξοστοιχία ΙC 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και μετέφερε 300 επιβάτες ακινητοποιήθηκε εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Όπως επισήμαναν στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει τα "κλειδιά", να υπάρχει συσσωρευμένο χιόνι στις γραμμές που δεν έχει καθαριστεί από τον ΟΣΕ και να υπάρχει και πτώση της τάσης στο ηλεκτροκίνητο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία προχώρησε Τετάρτη και Πέμπτη στη μείωση των δρομολογίων στο υπεραστικό δίκτυο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γραμμή του προαστιακού Λάρισας Θεσσαλονίκης.

ΝΔ: Οι πολίτες πληρώνουν την αδιαφορία και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής δήλωσε για το θέμα: "Χθες, εκατοντάδες επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βίωσαν μια απίστευτη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι σε συρμούς τρένων.

Αδιανόητα φαινόμενα έλαβαν χώρα, αφού ακόμα και σιδηροδρομικές μηχανές που πήγαν να βοηθήσουν, κατέληξαν να ακινητοποιηθούν κι αυτές.

Μπορεί, σήμερα, κατόπιν εορτής προφανώς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να έπραξε το αυτονόητο διατάσσοντας Ε.Δ.Ε. Όμως, θα έπρεπε να ξέρει ότι ”το διοικείν εστί προβλέπειν” ...

Γι’ αυτό και σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα, θα είχε εξεταστεί, από την πρώτη στιγμή, το ενδεχόμενο μείωσης, αναπροσαρμογής ή ακόμα και ακύρωσης δρομολογίων, για να προστατευτεί εγκαίρως το επιβατικό κοινό.

Δυστυχώς, σε καθημερινή πλέον βάση, γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας, της ολιγωρίας και της ανεπάρκειας αυτής της Κυβέρνησης, που ταλαιπωρεί όλους τους πολίτες - και περισσότερο από όλους - τους μη προνομιούχους".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης στο Δομοκό

ADVERTISING

SHARE: