Έφοδος της Αστυνομίας σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό θυμάτων 'trafficking'

Συνελήφθησαν 13 άτομα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφράγισης και της διευκόλυνσης ακολασίας καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων πρoσώπων

Εφόδους πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, σε έξι οίκους ανοχής σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα εκ των οποίων ένας Έλληνας και 12 γυναίκες διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Χιλή, Νιγηρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων και της διευκόλυνσης ακολασίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Επιπλέον, σε βάρος μίας γυναίκας από την Αλβανία εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 30 μηνών για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Παράλληλα, μετά από έρευνα για τη λειτουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, μέσω της οποίας κανονίζονταν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικοί κανόνισαν ραντεβού με δύο γυναίκες, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Όταν οι γυναίκες (μία Ρωσίδα και μία Ουκρανή) παρέλαβαν το χρηματικό αντίτιμο που αντιστοιχούσε στο ερωτικό ραντεβού, προσήχθησαν και σε βάρος τους συντάχθηκαν Εκθέσεις Αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Από την έρευνα στους οίκους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δημοτικές Αρχές για την επανασφράγιση των οίκων ανοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: