Έφοδος του Ρουβίκωνα στο Market In στα Πετράλωνα

Έφοδος του Ρουβίκωνα στο Market In στα Πετράλωνα

Η ομάδα καταγγέλλει "εργασιακό μεσαίωνα" και "τραμπούκικες επιθέσεις" με στόχο των εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων

Παρέμβαση στο κατάστημα Market In στα Πετράλωνα πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας, προκειμένου να καταγγείλουν τη δίοικηση της εταιρείας, μετά και την επίθεση κατά εργαζομένων στα Γιάννενα την περασμένη Πέμπτη.

«Να τους πείτε να κόψουν αυτό το βιολί, αλλιώς θα τους το κόψουμε εμείς», ακούγεται να λέει ένα απ’ τα μέλη της ομάδας σε βίντεο που δημοσίευσε.

Σε κείμενό της που αναρτήθηκε στο Indymedia προαναγγέλλοντας τις παρεμβάσεις, η συλλογικότητα καταγγέλλει “εργασιακό μεσαίωνα” και “τραμπούκικες επιθέσεις” με στόχο των εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Σε άλλο κείμενο της υποστηρίζει επίσης ότι:

«Η εργοδοσία της εταιρίας Market in έχει επιλέξει:

να μην πληρώνει δεδουλευμένα

να προβεί σε μηνύσεις ενάντια σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους

να προσλάβει μπράβους-αναγνωρισμένους χρυσαυγίτες, για να τραμπουκίσουν απεργούς

Οι ίδιοι χρυσαυγίτες μπράβοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 15/12 στο συνδικαλιστικό κέντρο ΣΥΝΔΙΚΑΤ στα Γιάννενα, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΣΕ Ιωαννίνων.

Γι αυτούς τους λόγους πραγματοποιήσαμε παρέμβαση, σήμερα 16/12, στο κατάστημα MARKET IN στην οδό Θεσσαλονίκης απέναντι από το σταθμό ηλεκτρικού στα Πετράλωνα

και μοιράστηκαν κείμενα στη γειτονιά και στους εργαζόμενους.

Χωρίς να έχουμε ανακοινώσει πουθενά αυτή την δράση μας, ένα περιπολικό εμφανίστηκε ελάχιστα λεπτά μετά την άφιξή μας στο σταθμό του ηλεκτρικού και το οποίο αποχώρησε με το που κινηθήκαμε προς το κατάστημα για να πραγματοποιήσουμε την παρέμβαση.’Επειτα, έκανε βόλτες συνεχώς γύρω από το τεράγωνο, καίγοντας άσκοπα βενζίνη, μολύνωντας επιπλέον την ατμόσφαιρα, όχι μόνο με την παρουσία τους, αλλά και με καυσαέριο.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ MARKET IN

ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

Ο αγώνας συνεχίζεται και μεγαλώνει.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα