Έφτιαξαν τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου

Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η πουτίγκα της Καρδίτσας έφτασε σε μήκος τα 100 μέτρα και μοιράστηκε σε 5.000 κομμάτια. Επόμενος στόχος είναι να φτιάξουν την μεγαλύτερη νουγκατίνα (Pics)

Σε μέρες δύσκολες όπου η χαρά και η αισιοδοξία θα πρέπει να κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας, "γλύκανε" τους Καρδιτσιώτες και όχι μόνο. Η μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου είναι πλέον γεγονός, καθώς 5.000 μερίδες του γλυκού που έφτασε σε μήκος τα 100 μέτρα μοιράστηκε δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους. Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας να παρασκευάσει τη μεγαλύτερη πουτίγκα του κόσμου -ή κοφτή όπως συνηθίζεται να την ονομάζουν στην περιοχή - στο χώρο της Παυσιλυπούπολης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του στησίματος του γλυκού στον κεντρικό διάδρομο του άλσους του Παυσιλύπου, ο χώρος είχε κατακλυστεί από μικρούς και μεγάλους και όπου στο τέλος απόλαυσαν το γλυκό που ετοίμασαν. Να σημειωθεί οτι για την παρασκευή της πουτίγκας οι περίπου 120 ζαχαροπλάστες που εργάστηκαν εντατικά χρησιμοποίησαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 300 κιλά γάλα και 50 κιλά καρύδια, καθώς και μεγάλες ποσότητες κανέλας.

Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Στο πλευρό των Καρδιτσιωτών συναδέλφων τους βρέθηκαν και ζαχαροπλάστες από άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας, μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Ιωαν. Γλύκος. Τέλος, όπως τονίστηκε από τα μέλη του Συλλόγου, η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά παρασκευάζοντας αυτή τη φορά την μεγαλύτερη νουγκατίνα του κόσμου.

Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην
Παρασκευή πουτίγκας 100 μέτρων στην "Παυσιλυπούπολη", στο άλσος του Παυσιλύπου στην Καρδίτσα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, με τριπλό στόχο, να αναδείξουν την τοπική "πουτίγκα" ή "κοφτή", όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην θεσσαλική πόλη αλλά και να προβάλλουν την πόλη τους σε όλη την Ελλάδα. Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά αλεύρι, 6.000 αυγά, 400 κιλά γάλα και 50 καρύδια και εργάστηκαν περίπου 30 ζαχαροπλάστες του Συλλόγου, αλλά και ζαχαροπλάστες και μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής από άλλες θεσσαλικές πόλεις. Η πουτίγκα κόπηκε σε περίπου 5.000 κομμάτια και μοιράστηκε στον κόσμο που είχε κατακλύσει το άλσος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

ADVERTISING

SHARE: