Έφυγε από τη ζωή ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας

Έφυγε από τη ζωή ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας

Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας

Πλήρης ημερών απεβίωσε ο ιδιοκτήτης του γνωστού καταστήματος γυναικείων ρούχων της οδού Ερμού, ο οποίος μέχρι πρότινος πήγαινε καθημερινά στην επιχείρησή τους, έχοντας ενεργό ρόλο στη λειτουργία της.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης πρόσφατα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, συνομιλώντας σε άπταιστα γαλλικά με το Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, έξω από το κατάστημά του.

«Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1860 από έναν έμπορο που λεγόταν Καρυοφύλλης εις τον οποίον ο πατέρας μου, Δημήτριος Αλεξανδράκης, με καταγωγή από Άνδρο, Κρήτη και Αμοργό ηργάσθη ως υπάλληλος του. Έως τότε το κατάστημα πουλούσε αντρικά κουστούμια και κάλτσες. Ήταν ικανότατος άνθρωπος και αγαπητός, γι' αυτό ο κ. Καρυοφύλλης τού πρότεινε «να του δώσει την επιχείρηση, με τον όρο να παντρευτεί την ανιψιά του». Εκείνος δεν είχε παιδιά. Ο πατέρας μου, του απάντησε «ευχαριστώ αλλά δεν με συγκινεί η πρόταση», διότι ήταν συνδεδεμένος με μία νέα, τη μητέρα μου, η οποία τότε ήταν μόλις 17 ετών. Τελικά, ο πατέρας μου το αγόρασε το μαγαζί το 1907. Από τότε είναι στο όνομα Αλεξανδράκης, δηλαδή προ 109 ετών, αλλά η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1860 προ 156 ετών», είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έφυγε από τη ζωή ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης, ο παλαιότερος έμπορος της Αθήνας

«Η Ερμού είναι η ζωή μου. Και όχι μόνο, ήταν η ζωή και των προγόνων μου», δήλωνε στην ίδια συνέντευξη. Το 1954 ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης ανέλαβε επίσημα την επιχείρηση, αν και εργαζόταν από πολύ νωρίς με τον πατέρα του σπουδάζοντας παράλληλα Οικονομικά και Πολιτικές επιστήμες. Τα τελευταία χρόνια, η κόρη του Κατερίνα, ήταν η άξια διάδοχός του.

«Είναι πολύ δυνατή στα εμπορικά γνωρίζει 5 γλώσσες και υπάρχει και ο εγγονός, ο οποίος σπουδάζει στην Αμερική και εάν ο Θεός το θέλει, θα συνεχίσει την επιχείρηση», έλεγε με καμάρι.

ADVERTISING

SHARE: