Εγκαινιάστηκε σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου

Εγκαινιάστηκε σχολείο στις φυλακές Ναυπλίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής στα εγκαίνια του σχολείου των φυλακών Ναυπλίου EleftheriaOnline

Παράλληλα στις φυλακές Ναυπλίου λειτουργεί ήδη ένα θεοτροπαιδαγωγικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας

Τα εγκαίνια νέων δομών, που θα βοηθήσουν στην επανένταξη των κρατούμενων μετά την αποφυλάκισή τους, έκανε χθες στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε μία προσπάθεια, όπως είπε, να μετατραπούν οι φυλακές σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο κ. Κοντονής εγκαινίασε συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο όπου ήδη από τις αρχές του χρόνου 22 κρατούμενοι 6 διαφορετικών εθνικοτήτων παρακολουθούν μαθήματα γραφής, ανάγνωσης και βασικών γενικών γνώσεων. Παράλληλα στις φυλακές Ναυπλίου λειτουργεί ήδη ένα θεοτροπαιδαγωγικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 345 κρατούμενους και σήμερα εκεί βρίσκονται 337, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Κοντονής “πριν τη διαδικασία αποσυμφόρησης κρατούνταν διπλάσια άτομα”. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια δημιουργίας ανθρώπινων συνθηκών, αλλά και στα πρόστιμα που διαχρονικά καλείται να πληρώσει η Ελλάδα για τις συνθήκες κράτησης σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη -με την ιδιότητα και της προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων της Βουλής-, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Από την πλευρά της Μεσσηνίας παρών ήταν και ο δικηγόρος Δημήτρης Καούνης, πρόεδρος της νεοσύστατης Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Αποφυλακισμένων.

Τόσο στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου όσο και στις γειτονικές Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε με κρατούμενους και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, για τις συνθήκες που επικρατούν και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των φυλακών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα