Εγκληματική οργάνωση είχε θάψει πάνω από 65 κιλά ηρωίνης

Εγκληματική οργάνωση είχε θάψει πάνω από 65 κιλά ηρωίνης

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών που έχουν εξαρθρωθεί

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν πολυεπίπεδα στην εισαγωγή, νόθευση, επανατυποποίηση και περαιτέρω διακίνηση στην αγορά τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς θαμμένα στον εξωτερικό χώρο μονοκατοικίας στην Κερατέα Αττικής, περισσότερα από 65 κιλά ηρωίνης, περίπου 113 κιλά άγνωστης σκόνης που προοριζόταν για νόθευση ναρκωτικών, όπλα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη έξι άτομα, εκ των οποίων τρεις Ρομά ηλικίας 43, 46 και 14 ετών, μία επίσης 16χρονη Ρομά και δύο Αλβανοί, ηλικίας 19 και 21 ετών. Παράλληλα αναζητούνται ο 32χρονος Αλβανός «εγκέφαλος» της οργάνωσης που πρόλαβε να διαφύγει και μία 29χρονη Ρομά. Όλα τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Πιο αναλυτικά, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), ταυτοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ προέκυψε ότι “αρχηγός” της ήταν ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, νόθευση και επανατυποποίηση της ηρωίνης.

 

Επίσης, προέκυψε ότι ο 21χρονος Αλβανός και η 29χρονη Ρομά, ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση πελατών, τη μεταφορά και διακίνηση των ποσοτήτων ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια, ενώ ο 19χρονος Αλβανός, ο 14χρονος και η 16χρονη, Ρομά, ήταν επιφορτισμένοι με την προώθηση των ναρκωτικών σε διακινητές και την απόκρυψη των ουσιών σε διάφορους υπαίθριους χώρους πέριξ της οικίας όπου διέμεναν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οικία χρησιμοποιείτο και ως παράνομο εργαστήριο νόθευσης των ναρκωτικών ουσιών.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο αποδόμησης της εγκληματικής οργάνωσης, στις 9 Φεβρουαρίου, απογευματινές ώρες, συνελήφθησαν ο 43χρονος και 46χρονος, καθώς σε Ι.Χ. όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 5 κιλά ηρωίνης, την οποία προηγουμένως είχαν παραλάβει από τους συγκατηγορούμενούς τους.

Σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εντός και πέριξ της παραπάνω οικίας, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θαμμένες και κατασχεθεί πάνω από 65 κιλά ηρωίνη, πάνω από 113 κιλά σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, για τη νόθευση των ναρκωτικών, 4 πιστόλια, 2 περίστροφα, 4 γεμιστήρες και πλήθος φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 95.320 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, εξοπλισμός εργαστηρίου νόθευσης – επανατυποποίησης ναρκωτικών (πρέσα, αναδευτήρες, κόσκινα κ.λ.π.), Ι.Χ. φορτηγό, τρία Ι.Χ.  αυτοκίνητα, τρεις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο φορητοί Η/Υ και συσκευή Tablet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί ακόμα σκάβουν και ξεθάβουν ναρκωτικά, ενώ χρειάστηκε προσεκτική μελέτη της εφόδου λόγω της ερημικής περιοχής που ήταν το σπίτι, όπου εύκολα θα μπορούσαν οι δράστες να αντιληφθούν τυχόν έφοδο. Παρόλα αυτά, ο μόνος που κατάφερε να ξεφύγει ήταν ο «εγκέφαλος» που θεωρείται θέμα χρόνου να εντοπισθεί και να συλληφθεί.

 

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δραστηριότητά της υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια Ανάκριση.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα