Εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση για τους σεισμόπληκτους Λέσβου

,   ,   ,  ,  12 2017.  , 6,1      ,  15:28,        .     .    ,   ,  ,   , ,    ,     . ,     -      ,     . - / - /
, , , , 12 2017. , 6,1 , 15:28, . . , , , , , , . , - , . - / - / -

Στα 43 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών που δημιούργησε ο σεισμός 6,3 ρίχτερ, της 12ης Ιουνίου 2017, με επίκεντρο την Βρίσα Λέσβου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε σήμερα (19/09/2017) την πολυαναμενόμενη απόφαση για τον σεισμό που άφησε μια νεκρή, δεκαπέντε τραυματίες κι άστεγο ολόκληρη την κοινότητα. Τα χρήματα αυτα, δήλωσε, διατίθενται "ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες στέγασης και να επανέλθει άμεσα, η κανονικότητα στο νησί."

Η επιδότηση ενοικίου-συγκατοίκησης, ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι και τριών ατόμων, 400 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες και 500 ευρώ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων. Η επιδότηση θα χορηγείται ανά τρίμηνο ενώ η ενίσχυση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση της Απόφασης Δικαιούχου.

Τα χρήματα προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για την επισκευή, ανακατασκευή ή την κατεδάφιση κτιρίων που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό καθώς και για την επιδότηση ενοικίου των πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.Το Υπουργείο Οικονομίας έχει καταθέσει αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας επιπλέον χρηματοδότηση για τις υποδομές που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό.

Δεδομένου πως ο σεισμός της Λέσβου ήταν απο τους πρώτους σεισμούς που έπληξαν τα νησιά της χώρας μας φέτος έλαβε σχετικά καθυστερημένα βοήθεια του κράτους.

"Εξαντλούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως κάναμε και στην Κω με την άμεση χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμένα του νησιού, για την ταχύτερη ικανοποίηση όλων των αναγκών και την οριστική ανακούφιση των πληγέντων» δήλωσε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

[πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός στη Λέσβο. Εικόνες καταστροφής στη Βρίσα

Σεισμός στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η αγνοούμενη γυναίκα στη Βρίσα

Λέσβος: Η ηρωική δασκάλα που είχε μάθει τα παιδιά τι να κάνουν σε περίπτωση σεισμού

ADVERTISING

SHARE: