Αγώνας δρόμου για την απόδοση των 103 εκατ. ευρώ της Energa – HellasPower

Αγώνας δρόμου για την απόδοση των 103 εκατ. ευρώ της Energa – HellasPower
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩN ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ENERGA ΚΑΙ HELLAS POWER (EUROKINISSI) Eurokinissi

Το Μάρτιο η απόφαση για τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς στο πλαίσιο της έρευνας για την Energa - HellasPower

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 103 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν Δήμοι καθώς και οι ΛΑΓΗΕ – ΑΔΜΗΕ, που παρίστανται ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa – HellasPower.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, αναμενόταν η απόφαση για το σε ποιούς θα αποδοθούν τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας από τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων, όμως το δικαστήριο διέκοψε πριν αποφανθεί για την 7η Μαρτίου.

Στόχος είναι να εξεταστούν όλα τα νομικά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι προκειμένου να καταλήξει το δικαστήριο αν τα χρήματα θα αποδοθούν στους ΟΤΑ ή στον ΛΑΓΗΕ – ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα, οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν  χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ.

Από την πλευρά του, ο καταδικασθείς Αχιλλέας Φλώρος μέσω των συνηγόρων του, υποστήριξε πως τα 83 από τα 103 εκατ. ευρώ πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο Δημόσιο, καθώς τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη,) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατάσχετα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα