Αίτημα για την επιμέλεια του παιδιού Ρούπα – Μαζιώτη

Αίτημα για την επιμέλεια του παιδιού Ρούπα – Μαζιώτη
Η Πόλα Ρούπα μεταφέρεται από αστυνο0μικούς της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την απόφαση θα λάβει εισαγγελέας Ανηλίκων. Ο 6χρονος βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας. Απεργία πείνας ξεκινά για το θέμα από τις φυλακές ο Νίκος Μαζιώτης

Υπό στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων βρίσκεται ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζίωτη, μετά τη σύλληψη της μητέρας του σήμερα το πρωί.

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό, καθώς και παιχνίδια για να απασχολείται, ενώ ακολουθώντας τη διαδικασία, το επισκέφθηκε και εισαγγελέας Ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της Πόλας Ρουπα, η οποία κρατείται, υπέβαλαν σχετικό αίτημα, προκειμένου το παιδί, ηλικίας έξι ετών, να μην μείνει σε ίδρυμα ή νοσοκομείο. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, στο αίτημα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ζητείται να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι η γιαγιά και η αδελφή της συλληφθείσας, καθώς τίθεται ζήτημα για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε άλλους χώρους.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, της απόφασης θα προηγηθεί κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναλάβουν την επιμέλεια.

Παρέμβαση Μαζιώτη από τις φυλακές

Η καθυστέρηση λήψης απόφασης για το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση Μαζιώτη, ο οποίος με ανακοίνωση του κατηγορεί το κράτος ότι “απήγαγε το γιο” του. “Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν” σημείωσε και πρόσθεσε: “Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς. Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση”.

Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται. Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα.

Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή.

Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς. Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα