Άμφισσα: Συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που σκότωσε τη 13χρονη

default image

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Άμφισσα έπειτα από τον θάνατο 13χρονου κοριτσιού από πυροβολισμό. Αναζητείται ο δράστης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 34χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χθες βραδινές ώρες, μετέβη σε καταυλισμό Ρομά λίγο έξω από την Άμφισσα Φωκίδας, όπου πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 13χρονης, καθώς και τον τραυματισμό στον αστράγαλο ενός 35χρονου.

Από αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή, εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 34χρονου, επί της επαρχιακής οδού Άμφισσας – Βίνιανης, με το οποίο αρχικά διέφυγε ο δράστης, το εγκατέλειψε 1,5 χιλιόμετρο πιο μακριά και συνέχισε την διαφυγή του πεζός πιθανόν προς τα βουνά, το οποίο πυρπόλησαν Ρομά ως αντίποινα και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές σε κρεοπωλείο που διατηρεί ο 34χρονος, στην πόλη της Άμφισσας.

Όλα φαίνεται ξεκίνησαν μισή ώρα μετά τις 8 το βράδυ όταν για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, αφού δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν όντως είχε προηγηθεί κάποια διάρρηξη ή διαπληκτισμός μεταξύ του 34χρονου δράστη και κάποιων Ρομά, ανάμεσά τους και με τον 35χρονο, με τον οποίο φαίνεται ότι είχε τις διαφορές, ο φερόμενος δράστης κινήθηκε απειλητικά προς τον καταυλισμό και πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο προς την πλευρά του 35χρονου.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματίσει εκείνον στον αστράγαλο, όμως η δεύτερη βολή έφυγε πιο πάνω και δίπλα του, με αποτέλεσμα και κατά πάσα πιθανότητα από λάθος, να πετύχει κάτω από το σαγόνι την 13χρονη που περνούσε εκείνη την στιγμή δίπλα από τον 35χρονο και να χάσει την ζωή της ακαριαία…

Ο τραυματίας και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της περιοχής όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού και στον 35χρονο αφού παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, αποχώρησε.

Τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό διερευνώνται και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα αποσαφηνιστούν όταν θα εντοπίσουν και τον δράστη και τους πει και εκείνος την δική του εκδοχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του ανήλικου κοριτσιού.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ στην περιοχή έχουν φτάσει ενισχύσεις από ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα για την διατήρηση της τάξης και την αποτροπή τυχόν πράξεων αντεκδίκησης ή βεντέτας, αφού χθες σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή μετά το αιματηρό περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα