'Άνοιγαν' Smart και έκλεβαν τιμόνια και λεβιέδες που πουλούσαν ως ανταλλακτικά στο 20% της τιμής τους

'Άνοιγαν' Smart και έκλεβαν τιμόνια και λεβιέδες που πουλούσαν ως ανταλλακτικά στο 20% της τιμής τους

Για πολλοστή φορά εξαρθρώνεται σπείρα που επιλέγει την συγκεκριμένα μάρκα αφού φαίνεται τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την υψηλή ζήτηση που υπάρχει για ανταλλακτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άνοιγε» αυτοκίνητα μάρκας Smart με σκοπό να αφαιρέσει τιμόνια και λεβιέδες τα οποία στη συνέχεια πωλούσε για ανταλλακτικά και μάλιστα στο 20% της πραγματικής του τιμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πολλοστή φορά που εξαρθρώνεται σπείρα κλεφτών με προτίμηση στην συγκεκριμένη μάρκα, αφού τα κυκλώματα εκμεταλλεύονται την υψηλή ζήτηση που υπάρχει όχι μόνο για το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά και για τα ανταλλακτικά του.

Για την υπόθεση Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου δήλωσε:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη, με ένταλμα σύλληψης του 10ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, 23χρονος Έλληνας, ενώ αναζητείται συνεργός του.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης του προανακριτικού υλικού και των αποτελεσμάτων των συγκριτικών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε 30 περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 23χρονος με τον συνεργό του, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, διέπρατταν κλοπές από αυτοκίνητα, μάρκας «smart», αφαιρώντας κυρίως το τιμόνι, καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα από το εσωτερικό τους (λεβιέ ταχυτήτων, οθόνες, συσκευές πλοήγησης (gps), κ.α.), στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, του Γαλατσίου, των Πατησίων και της Δάφνης-Υμηττού.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο 23χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: