Αντιτρομοκρατική: Νέα έφοδος σε διαμέρισμα που νοίκιασε ο 29χρονος στα Εξάρχεια

Αντιτρομοκρατική: Νέα έφοδος σε διαμέρισμα που νοίκιασε ο 29χρονος στα Εξάρχεια
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού

Νέα έφοδος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πρωινές ώρες σήμερα και σε νέο κρησφύγετο που είχε μισθώσει μέσω διαδικτύου για μόλις 5 ημέρες ο 29χρονος, στα Εξάρχεια.

Μπροστά σε νέο «θησαυρό» στοιχείων έπεσαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων, το οποίο ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, μέσω internet, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Μέσα σε αυτό βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού. Ειδικά ο υπολογιστής και το κινητό που θα μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, ίσως να δώσουν και νέα στοιχεία στις Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη πίσω του ο 29χρονος άφησε πολλά κρίσιμα στοιχεία στις Αρχές, όπως το πλήθος των εκρηκτικών με τα οποία τον έπιασαν, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής στην γιάφκα της Αλκαμένους και οι 8 πλαστές ταυτότητές του.

Η σχέση με την Πόλα Ρούπα

Την πεποίθηση ότι υπήρχε μίας μορφής σχέση και συνεργασία μεταξύ του συλληφθέντα 29χρονουπέρα από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και με τον Επαναστατικό Αγώνα ενισχύουν οι πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαζί με τα εκρηκτικά και δημοσιεύει η ΕΛ.ΑΣ. στην ιστοσελίδα της.

Πέρα από την πραγματική του ταυτότητα βρέθηκαν και οι 8 πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε εκ των οποίων με μία προχώρησε στην ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής πλαστά στοιχεία:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΕ-103118», με ημερομηνία έκδοσης «26/2/2007» και στοιχεία κατόχου «ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», όνομα πατρός «ΠΕΤΡΟΣ», όνομα μητρός «ΜΑΡΙΑ», ημερομηνία γέννησης 19/11/1991, τόπο γέννησης «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» και εκδούσα αρχή «Τ.Α. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ».

Η ίδια ταυτότητα σε ηλεκτρονική μορφή και χωρίς την φωτογραφία τότε του συλληφθέντα 29χρονου είχε βρεθεί στην κατοχή της Πόλας Ρούπα μετά τη νέα σύλληψή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα