Αντιτρομοκρατική: Βρήκε Πυροκροτητές και υλικά για βόμβες κατά τις εφόδους σε Ν. Κόσμο και Καλλιθέα

Αντιτρομοκρατική: Βρήκε Πυροκροτητές και υλικά για βόμβες κατά τις εφόδους σε Ν. Κόσμο και Καλλιθέα
Η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, το πρωί, επιχείρηση σε διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους στο Νέο Κόσμο. (EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη) Eurokinissi

Τα ευρήματα μετά την έφοδο σε τρία διαμερίσματα και την προσαγωγή εννέα Τούρκων πολιτών που έγινε παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς η κουρδική οργάνωση  DHKP-C, προσήχθησαν σήμερα το πρωί σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, οι οποίοι βεβαίως αναμένεται να συλληφθούν.

Από τα σημεία αυτά προσήχθησαν συνολικά 9 Τούρκοι πολίτες, κουρδικής καταγωγής, εκ των οποίων 8 άντρες και μία γυναίκα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και βεβαίως ερευνώνται και τα διαμερίσματά τους για τον εντοπισμό αποδεικτικού υλικού και τυχόν οπλισμού, ενώ φαίνεται πως είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση καιρό πριν.

Ήδη έως τώρα, έχουν εντοπιστεί σε τρεις κατ’ οίκον έρευνες που γίνονται στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και συγκεκριμένα ψηφιακό υλικό, πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική πριν τρία χρόνια στις Οινούσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους, ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Στην Ελλάδα ουδέποτε είχε τρομοκρατική δραστηριότητα η συγκεκριμένη οργάνωση, παρά όπως φαίνεται διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην γειτονική χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούνταν μεν καιρό και έγινε η επιχείρηση την κατάλληλη στιγμή για να εντοπιστούν πρόσωπα και υλικό, αλλά είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα