Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι αποκάλυψε η 16χρονη για τις περίεργες οδηγίες του απαγωγέα πατέρα της

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι αποκάλυψε η 16χρονη για τις περίεργες οδηγίες του απαγωγέα πατέρα της
CRETA LIVE

Η ανήλικη που κατηγορείται για συνέργεια στην απαγωγή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους

«Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» υπογράμμισε στην απολογία της η 16χρονη που συνελήφθη μαζί με επτά ακόμα άτομα για τη συμμετοχή της στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο - μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά- το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία , την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.

Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Μάλιστα σε ότι αφορά στην αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε.

Ανέφερε ότι της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένειά της, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να ζουν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

(Με πληροφορίες από CretaLive)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ημερολόγιο ομηρίας κρατούσε ο Λεμπιδάκης: 'Προσπάθησαν να με απαγάγουν και στο παρελθόν'

Κατάθεση Λεμπιδάκη: Με έβαζαν να υπογράφω τις επιστολές με το αίμα μου

ADVERTISING

SHARE: