Απάτη με πολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική

ΑΘΗΝΑ-Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας-24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ// Στη φωτογραφία κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας-24ωρη απεργία των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ// Στη φωτογραφία κίνηση στη λεωφόρο Συγγρού.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Μετά από σχετική ενημέρωση από τη ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου για μεταβιβάσεις πολυτελών αυτοκινήτων χωρίς προηγούμενη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε σε έλεγχο των σχετικών φακέλων

Του Δημήτρη Μπαλή

Το θέμα με παράνομες μεταβιβάσεις πολυτελών οχημάτων, δεν είναι τωρινό. Δεδομένης της υψηλής φορολόγησης που επιβαρύνει τα πολυτελή ΙΧ στη χώρα μας, η αγορά τους, ως καινούργια, έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις τους να απαριθμούν ορισμένες δεκάδες κάθε χρόνο.

Αυτό το στοιχείο δημιουργεί τις προϋποθέσεις απάτης, όσον αφορά τις εισαγωγές αλλά και τις μεταβιβάσεις εγχώριων πολυτελών οχημάτων, διότι επιτήδειοι υπάρχουν πολλοί.

Η Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Ανατολικής Αττικής, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου για μεταβιβάσεις πολυτελών αυτοκινήτων χωρίς προηγούμενη εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο των σχετικών φακέλων.

Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ότι κατ’ αρχήν για 30 πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων, είχαν προσκομιστεί κατά τη διαδικασία μεταβίβασής τους σε άλλη ανάλογη εταιρεία, αναληθείς βεβαιώσεις περί καταβολής των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας και παραποιημένα δελτία τεχνικού ελέγχου των οχημάτων αυτών.

Ήδη η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ανάκληση των επίμαχων μεταβιβάσεων, απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και διερεύνηση για τυχόν εντοπισμό ανάλογων υποθέσεων στο σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της.

ADVERTISING

SHARE: