Αποφυλακίστηκαν και ξαναχτύπησαν την επομένη οι ληστές των σούπερ μάρκετ

Αποφυλακίστηκαν και ξαναχτύπησαν την επομένη οι ληστές των σούπερ μάρκετ

Είχαν καταδικαστεί με πολυετείς ποινές και οι δύο αλλά βγήκαν έξω μετά από ελάχιστη παραμονή στις φυλακές και συνέχισαν την δράση τους, την ακριβώς επόμενη ημέρα

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 39 ετών, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δύο δράστες που γνωρίζονταν από παλιότερα από τις φυλακές, καθώς και οι δύο έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για σωρεία ληστειών και κλοπών, απάτες και ναρκωτικά και με την αποφυλάκισή τους ενώθηκαν ξανά από τα τέλη Μαρτίου 2018 με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε το 2016 με 17 χρόνια φυλάκιση και αποφυλακίστηκε δύο χρόνια μετά. Λίγο πριν αποφυλακιστούν, ο ένας βρισκόταν στο ιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού και ο άλλος στις φυλακές Αλικαρνασσού. Ο ένας αποφυλακίστηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και ο άλλος στις 30 Μαρτίου 2018 και την ακριβώς επόμενη ημέρα προχώρησαν σε ληστεία…

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση και Συμμορία, Ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία» και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά την παράνομη δράση τους, ο ένας από τους συλληφθέντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισέβαλλε εντός των καταστημάτων σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου, αφαιρούσε από τα ταμεία χρηματικά ποσά. Ο δεύτερος, επίσης αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του και κρατώντας όπλο, παρέμενε πλησίον της πόρτας εισόδου για να επιτηρεί τον χώρο και μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών τους διέφευγαν πεζή.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις υποθέσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα, δύο περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στο ίδιο κατάστημα την 31 Μαρτίου και 14 Απριλίου 2018 αντίστοιχα, στο Παγκράτι Αττικής, δύο περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν στο ίδιο κατάστημα την 6 και 13 Απριλίου 2018 αντίστοιχα, στα Καμίνια Αττικής, ενώ παράλληλα, εξετάζεται και η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστικό πιστόλι χειρός, 810 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, στέλεχος κάρτας SIM και κασκόλ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες, το πρωί, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα