Απολογία αστυνομικού για την υπόθεση “ζαρντινιέρα”: “Ήταν προκλητικός”

Απολογία αστυνομικού για την υπόθεση “ζαρντινιέρα”: “Ήταν προκλητικός”

"Ήταν προκλητικός και εριστικός". Αυτό υποστήριξε και έτσι δικαιολόγησε τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη αστυνομικός

Η υπόθεση της “ζαρντινιέρας” συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό με τους αξιωματικούς και αστυνομικούς της ΕΛΑΣ να απολογούνται.

“Ήταν προκλητικός και εριστικός» είπε απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση, αναφερόμενος κατά την απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στον Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον ξυλοδαρμό του 30χρονου Κύπριου, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του στο επεισόδιο.

“Όταν παρέλαβα τον Δημητρίου από του συναδέλφους μου ήταν αιμόφυρτος. Ήταν κρατούμενος καθώς ενημερωθήκαμε ότι συμμετείχε σε επεισόδια. Δεν ξέρω τι είχε γίνει νωρίτερα, δεν τον έδειρα. Φώναζε συνεχώς, έκανε χειρονομίες και ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει” δήλωσε ο αξιωματικός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε άδικη την πρωτόδικη ποινή του, 15 μήνες με αναστολή, τονίζοντας ότι η καταδίκη του του “στοίχισε” τη σταδιοδρομία του, καθώς έμεινε “στάσιμος” και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα.

“Δεν έκανα κάτι”, τόνισε ο αξιωματικός.

Εκτοξεύοντας βολές εναντίον του σημερινού πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα του επεισοδίου, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκανε λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση στο βωμό προσωπικών συμφερόντων.

Νωρίτερα, προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις απολογίες των υπολοίπων αστυνομικών, οκτώ στο σύνολό τους, που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα