Αστυνομικός της Ασφάλειας Γιαννιτσών συμμετείχε σε κύκλωμα αρχαιοκαπήλων

Κατά την περιπολία που πραγματοποιούσε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2015, σκάφος του Λιμεναρχείου της Ρόδου, εντόπισε σκάφος το οποίο κινούταν περίεργα, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των λιμενικών και να προβούν για έλεγχο. Όμως ο κυβερνήτης του πλοιαρίου δεν συνεργάστηκε καθόλου με τις  εντολές των λιμενικών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν ρεσάλτο στο πλοιάριο και να εντοπίσουν ότι μετέφερε μετανάστες. Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ στο πλοιάριο καταμετρήθηκαν 120 μετανάστες Συριακής καταγωγής, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα.
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)
Κατά την περιπολία που πραγματοποιούσε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2015, σκάφος του Λιμεναρχείου της Ρόδου, εντόπισε σκάφος το οποίο κινούταν περίεργα, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των λιμενικών και να προβούν για έλεγχο. Όμως ο κυβερνήτης του πλοιαρίου δεν συνεργάστηκε καθόλου με τις εντολές των λιμενικών με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κάνουν ρεσάλτο στο πλοιάριο και να εντοπίσουν ότι μετέφερε μετανάστες. Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ στο πλοιάριο καταμετρήθηκαν 120 μετανάστες Συριακής καταγωγής, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) EUROKINISSI

Τους έπιασαν την στιγμή που πραγματοποιούσαν ανασκαφή δίπλα από παρεκκλήσι στην Πέλλα

Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν ένας 50χρονος αστυνομικός και πέντε ακόμη Έλληνες, ηλικίας 33 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ κλιμάκιο αστυνομικών του Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπισε τους συλληφθέντες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή στα θεμέλια παρεκκλησίου σε περιοχή του νομού Πέλλας, με σκοπό την ανεύρεση ή αποκάλυψη αρχαίων.

Σε επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ανιχνευτής μετάλλων, μεταλλική βαλίτσα με εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων και πλήθος μεταλλικών υποστυλωμάτων και εργαλείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα. Για τον αστυνομικό, που είναι αρχιφύλακας στο Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης και της λήψης των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων.

ADVERTISING

SHARE: