Χάρτης: Η πορνεία στην Ευρώπη το 2016

Χάρτης: Η πορνεία στην Ευρώπη το 2016

Τι ισχύει για την πορνεία σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Σε ποιες χώρες είναι νόμιμοι οι οίκοι ανοχής. Πόσο ελεύθερη είναι η πορνεία στην Ελλάδα

Με τέσσερις διαφορετικές πολιτικές αντιμετωπίζουν οι χώρες της Ευρώπης την πορνεία με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον φιλελεύθερες.

Στην χώρα μας όπως και στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Τουρκία και την Λετονία ( σ.σ. οι χώρες με πράσινο χρώμα στον χάρτη) η πορνεία είναι νόμιμη και ρυθμιζόμενη από σχετική νομοθεσία.

Σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης (σ.σ. χώρες με μπλε χρώμα) όπου συμπεριλαμβάνονται και μεγάλες χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, και η Πολωνία, η πορνεία επιτρέπεται όχι όμως οι οίκοι ανοχής.

Στην Ρουμανία, την Β. Ιρλανδία, την Ισλανδία, την Νορβηγία και την Σουηδία, είναι παράνομο να πληρώσεις για σεξ όχι όμως να προσφέρεις ερωτικές υπηρεσίες. Κοινώς η πορνεία δεν είναι παράνομη και δεν διώκεται σε αντίθεση με αυτόν που πληρώνει για τις υπηρεσίες.

Τέλος στις περισσότερες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας η πορνεία παράνομη σε όλες της τις μορφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα