Χωρίς 'βραχιολάκι' ο Θωμάς Λιακουνάκος

Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος οδηγείται για την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος οδηγείται για την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ελεύθερος με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, κατηγορούμενος για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων

Ελεύθερος να κινηθεί εντός της χώρας θα είναι το επόμενο διάστημα ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, εφόσον καταβάλει στην ελληνική Δικαιοσύνη το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εδώ και μήνες ο κατηγορούμενος για την υπόθεση "Ericsson" βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και μάλιστα με ηλεκτρονική επιτήρηση, φορώντας δηλαδή το αποκαλούμενο "βραχιολάκι".

Πλέον, με το υπ' αριθμ. 440/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αντικαθίσταται ο περιοριστικός όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης με αυτούς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές το μήνα αλλά και της χρηματικής εγγύησης ύψους 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρουν τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, "δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης".

Ο κατηγορούμενος για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αιτήθηκε πριν από λίγο καιρό την άρση του επίμαχου περιοριστικού όρου, προκειμένου να μπορεί να κινείται ελεύθερα εκτός της κατοικίας του. Στην αίτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό, θα έπρεπε να τροποποιηθούν τουλάχιστον οι όροι του περιορισμού του επικαλούμενος ανάμεσα σε άλλα και επαγγελματικούς λόγους.

ADVERTISING

SHARE: