Χρειάστηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Άρτας για να ακινητοποιήσει έναν... ογκώδη ψυχασθενή!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΜΑΔΑ Ζ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΜΑΔΑ Ζ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Αντιμέτωποι με έναν θεόρατο 30χρονο ψυχασθενή, 110 κιλών αναγκάστηκε να έρθει ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Άρτας για να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει, ύστερα από οικογενειακό επεισόδιο, ενώ κόντεψε τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο έναν αστυνομικό...

Στο πόδι βρέθηκε σχεδόν ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Άρτας για να μπορέσει να ακινητοποιηθεί ένας θεόρατος 30χρονος άντρας 110 κιλών που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Οι δύο πρώτοι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του χρειάστηκε να κρυφτούν στο μπαλκόνι για να γλιτώσουν από την μανία του, περιμένοντας ενισχύσεις...

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ στο σπίτι μίας πενταμελούς οικογένειας στην Άρτα όπου μένουν οι ηλικιωμένοι γονείς με τους τρεις γιους της. Ο μεγαλύτερος έλειπε από το σπίτι και ο μεσαίος γιος της οικογένειας ζήτησε κάποια στιγμή τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας του, η οποία όμως δεν του τα έδινε, με αποτέλεσμα να τσακωθούν. Στον ενδοοικογενειακό τσακωμό μπήκε και ο μικρότερος γιος της οικογένειας, ένας 30χρονος, ο οποίος καθώς πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ήρθε σε κατάσταση αμόκ και άρχισε να απειλεί τον αδερφό του.

Ο τελευταίος φοβήθηκε και κάλεσε την Αστυνομία, λέγοντάς πως στην συγκεκριμένη οδό βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο, δίχως να τους εξηγήσει ότι όλα διαδραματίζοντας ενός του διαμερίσματός τους στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας τους. Στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό και οι δύο αστυνομικοί που θεώρησαν ότι το επεισόδιο γινόταν έξω στον δρόμο, κοιτούσαν δίχως να βρίσκουν τίποτα. Όταν από το Αστυνομικό Τμήμα τους κάλεσαν πίσω στο σπίτι, βγήκε στο μπαλκόνι ο μεσαίος γιος της οικογένειας και φώναξε τους αστυνομικούς να ανέβουν επάνω.

Μόλις εκείνοι ανέβηκαν και άνοιξε η πόρτα, πριν καν προλάβει ο ίδιος να τους εξηγήσει, πετάχτηκε από πίσω του ο θηριώδης 30χρονος αδερφός του κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο και έκλεισε πίσω τους την πόρτα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να εγκλωβιστούν εντός του σπιτιού. Ο 30χρονος όρμησε εναντίον των αστυνομικών και τελευταία στιγμή κατάφερε ο ένας εξ αυτών να τραβηχτεί πίσω, ένας 45χρονος σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, με αποτέλεσμα το πρώτο χτύπημα του δράστη που σημάδευε την καρδιά να τον βρει ξυστά στον θώρακα και να ακολουθήσουν άλλα δύο ξυστά χτυπήματα στον αυχένα και στην μασχάλη. Ο συνάδελφος του 45χρονου, τον τράβηξε έξω στο μπαλκόνι και έκλεισε την μπαλκονόπορτα κρατώντας την για να μην την ανοίξει ο θηριώδης 30χρονος που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο αδερφός του 30χρονου φώναξε στους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν στο πόδι, κάτι που ευτυχώς δεν έπραξαν και κάλεσαν σε ενισχύσεις, περιγράφοντάς τους τα όσα απίστευτα διαδραματίζονταν. Στο σημείο έφτασαν τουλάχιστον 10 αστυνομικοί μαζί με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και πυροσβέστες που έβαλαν σκάλα από κάτω μέχρι στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, ώστε να απομακρύνουν τον τραυματισμένο αστυνομικό και να εισέλθουν οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τις ασπίδες μέσα στο διαμέρισμα.

Μόλις κατάφεραν οι αστυνομικοί να εισβάλλουν μέσα στο διαμέρισμα, ο 30χρονος άντρας όρμησε κατά πάνω τους κραδαίνοντας το μαχαίρι και ένας εξ αυτών του χτύπησε το χέρι με το κλομπ για να τον αφοπλίσει, κάτι που κατάφερε. Αμέσως οι υπόλοιποι έπεσαν πάνω του για να τον ακινητοποιήσουν, όμως ο 30χρονος ήταν τόσο δυνατός που ούτε 10 άντρες δεν μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν για να του περάσουν χειροπέδες, μέχρι που ο Ταξίαρχος του έπιασε τα πόδια και τον έριξε για να μπορέσουν να τον δεσμεύσουν. Ο 30χρονος αντιμετώπιζε επί σειρά ετών ψυχολογικά προβλήματα, αλλά είχε σταματήσει εδώ και δύο χρόνια να πηγαίνει στον ψυχίατρο που τον παρακολουθούσε.

Αντιθέτως όμως φέρεται να έπαιρνε κανονικά την φαρμακευτική αγωγή, κάτι που σύμφωνα με την μητέρα του έπραξε και εκείνη την ημέρα και μάλιστα 10 λεπτά πριν ξεσπάσει ο τσακωμός στο σπίτι. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο δράστης διακομίσθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στη συνέχεια δόθηκε εισαγγελική εντολή για τον εγκλεισμό του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: