Δεύτερο κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών - Είχαν διεθνείς διασυνδέσεις

Δεύτερο κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών - Είχαν διεθνείς διασυνδέσεις

Κυκλοφορούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα με δοκιμαστικές πινακίδες (ΔΟΚ) μέχρι να εντοπίσουν υποψήφιους αγοραστές

Και δεύτερο κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές της Δυτικής και της Βορειοανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 51 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύσταση συμμορίας, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατ΄ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της παραβίασης περιορισμών διαμονής και της απείθειας, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και δίκυκλων μοτοσικλετών, ενώ εκτιμάται ότι με την ίδια μεθοδολογία έχουν διαπράξει περισσότερες πλήθος παρόμοιων αδικημάτων.

Ειδικότερα από την έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε ότι από 4μήνου και πλέον, οι κατηγορούμενοι έχοντας συναποφασίσει τη διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, ενώθηκαν και συνέστησαν εγκληματική ομάδα και αφού παραλάμβαναν από άγνωστους συνεργούς τους, κλεμμένα οχήματα, στη συνέχεια τα παραποιούσαν, καταρτίζοντας νέα στοιχεία νόμιμης κυκλοφορίας τους (άδεια κυκλοφορίας, αριθμός πλαισίου κ.λπ.) και τα διέθεταν προς πώληση ως νόμιμα, εξαπατώντας τους αγοραστές, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Τα μέλη της ομάδας για την επίτευξη των σκοπών τους είχαν νοικιάσει, με στοιχεία τρίτων προσώπων, δύο αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχή της Αττικής, όπου απέκρυπταν τα κλεμμένα οχήματα και τα παραποιούσαν. Για την παραποίηση των οχημάτων χρησιμοποιούσαν αυτοκόλλητα «ταμπελάκια» από πλαίσια αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν νόμιμα, τα οποία προφανώς κατήρτιζαν μόνοι τους.

Τα κλεμμένα οχήματα μετά την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας τους τα μεταστάθμευαν προσωρινά σε άλλους χώρους (πλυντήρια αυτοκινήτων, ελεύθερους χώρους πλησίον των κατοικιών τους και σε χώρους συγγενικών προσώπων τους), μέχρι να βρεθεί ο τελικός αγοραστής του οχήματος. Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα οχήματα καθ’ όλο το διάστημα που ήταν στην κατοχή τους, τα μετακινούσαν με χρήση πινακίδων «ΔΟΚ», οι οποίες δεν είναι καταχωρημένες στο σύστημα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να ελεγχθούν από περιπολούντες αστυνομικούς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης σε οικίες και αποθήκες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 10 καινούργιες δίκυκλες μοτοσικλέτες , μεγάλου κυβισμού, συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ, οι οποίες απασχολούν τις γερμανικές Αρχές από τον Οκτώβριο του 2016, 14 οχήματα, μεταξύ των όποιων και πολυτελές σκάφος, 2.500 ευρώ, 62,5 γραμμάρια κάνναβης, διόπτρα, χατζάρες, σφαίρες οπλών, ηλεκτρικός εκκενωτής και flober,πλήθος κλειδιών οχημάτων, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας «ΔΟΚ», πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας ελληνικών και αλλοδαπών αρχών, πλήθος εγγράφων (υπεύθυνες δηλώσεις, φ/α αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, φ/α εγγράφων με στοιχειά τρίτων ατόμων), καθώς και εξαρτήματα για κατάρτιση πλαστών αριθμών πλαισίου (πόντες, ρολό αυτοκόλλητης ταινίας για αποτύπωση αριθμού, ηλεκτρονικός υπολογιστής).

Επισημαίνεται ότι με βάση τα ευρήματα των ερευνών προκύπτει πως τα μέλη της ομάδας, είχαν διεθνείς διασυνδέσεις και διέθεταν μεγάλη οικονομική άνεση, ενώ ο 46χρονος και ο 51χρονος έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης και φυλάκισης αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση, ενώ η ερευνά για την αποδόμηση όλου του φάσματος της εγκληματικής τους δράσης και την ταυτοποίηση των συνεργών τους συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου καπνού

ADVERTISING

SHARE: