Διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα υψηλής πιστότητας των 20 και των 50 ευρώ

Απογευματινές ώρες της 26-11-2011, στο Κερατσίνι και στον Κορυδαλλό, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κορυδαλλού και της Ο.Π.Κ.Ε. Πειραιά, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 18 και 34 ετών και μία (1) γυναίκα 50 ετών, για παραχάραξη χαρτονομισμάτων. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ)
Απογευματινές ώρες της 26-11-2011, στο Κερατσίνι και στον Κορυδαλλό, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κορυδαλλού και της Ο.Π.Κ.Ε. Πειραιά, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες ηλικίας 18 και 34 ετών και μία (1) γυναίκα 50 ετών, για παραχάραξη χαρτονομισμάτων. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ) EUROKINISSI

Κατασχέθηκαν 670 πλαστά χαρτονομίσματα ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας, ονομαστικής αξίας 24.080 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Συνελήφθησαν στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, τέσσερις Σενεγαλέζοι, ηλικίας 28, 32, 38 και 41 ετών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπών οι οποίοι πωλούν κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, εντοπίστηκε στα Πατήσια ισόγειο διαμέρισμα εντός του οποίου βρίσκονταν αποθηκευμένα πλαστά χαρτονομίσματα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δραστηριοποιούνταν στην πώληση και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας 20 και 50 ευρώ έναντι του χρηματικού ποσού των 5 και 15 ευρώ αντίστοιχα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 41χρονος είχε αρχηγικό ρόλο και συντόνιζε τα άλλα μέλη δίνοντας κατευθυντήριες εντολές, ενώ οι υπόλοιποι είχαν το ρόλο του παρατηρητή-τσιλιαδόρου, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες γίνονταν σε προκαθορισμένα σημεία και με προκαθορισμένο σχέδιο διαφυγής και απόκρυψης των πλαστών χαρτονομισμάτων σε περίπτωση εντοπισμού τους από αστυνομικούς.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 670 πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 24.080 ευρώ. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: