Δίκη ΧΑ: Ενήμερη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ η ηγεσία των χρυσαυγιτών

Δίκη ΧΑ: Ενήμερη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ η ηγεσία των χρυσαυγιτών
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κατέθεσε σήμερα ο πέμπτος κατά σειρά μάρτυρας για την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το Σεπτέμβριο του 2013

Την άποψη ότι οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής γνώριζαν την επίθεση του Περάματος, σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ένα εκ των θυμάτων, ο Σταύρος Λευκοδημήτρης.

Το μέλος του ΚΚΕ υποστήριξε χαρακτηριστικά πως η ηγεσία των χρυσαυγιτών “δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην γνώριζε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πανταζής (σσ κατηγορούμενος ως επικεφαλής των δραστών) και κάθε Πανταζής, να πάρει το μπουκάλι από εδώ και να το πάει εκεί, αν δεν το ξέρει ο αρχηγός”.

Ο μάρτυρας επανέλαβε όσα στις προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν αναφέρει οι σύντροφοί του, περιγράφοντας τη δράση του “τάγματος εφόδου” όπως το χαρακτήρισε. Μίλησε για “ενιαία επίθεση” από μαυροντυμένους, οι οποίοι χτυπούσαν “με μένος” σε βάρος των αφισοκολλητών. Πρόσθεσε πως δεν υπήρξαν θύματα “καθαρά από τύχη”, σε αντίθεση με τη δολοφονική επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας πως και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και στην επίθεση σε βαρος των Αιγύπτιων ψαράδων, υπήρχαν κοινά σημεία, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι “έγιναν νύχτα, ήταν μαυροφορεμένοι, συστήνονταν και δρούσαν γρήγορα”.

Πρόεδρος: Εσείς κρατούσατε κάτι; Για να αμυνθείτε;

Μάρτυρας: Μα δεν είχα κάτι…

Πρόεδρος: Ό,τι είχατε. Τα σύνεργα (της αφισοκόλλησης)

Μάρτυρας: Τι θα τους έκανα με σελοτέιπ και συρραπτικό;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα