Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας καταγγέλλει επίθεση ‘σαν της Αμφιάλης’ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μάρτυρας καταγγέλλει επίθεση ‘σαν της Αμφιάλης’ έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού
Ο μάρτυρας Μιχάλης Ξυπόλητος κλήθηκε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει μεταξλυ των κατηγορουμένων ποιοι βρίσκονταν στην καφετέρια "Κοράλι" την βραδυά της δοιλοφονίας του Πάυλου Φύσσα, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016. Η δίκη της "Χρυσής Αυγής" συνεχίζεται στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι είπε ο φίλος του Παύλου Φύσσα και μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση που δέχτηκε την πρώτη ημέρα της δίκης

Τον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε επίθεση το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και κατά την πρώτη ημέρα της δίκης περιέγραψε στην κατάθεσή του ο Μιχάλης Ξυπόλητος, φίλος του Π. Φύσσα. Αναγνώρισε τους Αναστ. Μιχάλαρο και Ιω. Άγγο ενώ περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψη του Γ. Ρουπακιά.

Την επίθεση που δέχθηκε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την πρώτη ημέρα της δική της Χρυσής Αυγής περιέγραψε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχ. Ξυπόλητος.

Όπως υποστήριξε, τον περασμένο Απρίλιο την ημέρα που  ξεκίνησε η δίκη, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων λέγοντας χαρακτηριστικά:” Χτυπήθηκα στο κεφάλι. Ο τρόπος που μας επιτέθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη”.

“Φορούσαν κοκάλινα γάντια. Δυο κρατούσαν ξύλα στα χέρια και ήταν κρυμμένοι πίσω από ένα αυτοκίνητο. Νιώσαμε ότι απειλούμαστε” ήταν τα λόγια του μάρτυρα ο οποίος περιέγραψε πως περίπου 10 άτομα επιχείρησαν, όπως είπε, να τους εγκλωβίσουν έξω από την καφετέρια και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς την Π. Τσαλδάρη.

Ο Μιχάλης Ξυπόλυτος είπε πως ένα  ασημί αυτοκίνητο σταμάτησε στη μέση του δρόμου

και “πίσω του ήταν 6 – 8 μηχανές με δυο άτομα η καθεμία και όλοι φορούσαν κράνη. Μου έδωσαν την εντύπωση πως ήταν όλοι μαζί λειτουργούσαν συντεταγμένα”.

Αργότερα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα 10 άτομα έγιναν 40 και άρχισαν να τους κυνηγούν, κρατώντας ρόπαλα και κράνη στα χέρια. “Τα ρόπαλα μέσα είχαν και καρφιά ήταν ίδια με την επίθεση στο Πέραμα” ανέφερε και πρόσθεσε: “Μας κυνηγούσαν και φώναζαν  “ελάτε εδώ κότες θα σας σφάξουμε”. Μας απειλούσαν  και υπήρχε έντονη φασαρία. Ο Φύσσας φώναξε τρέχουμε – τρέχουμε και αρχίσαμε να τρέχουμε . Εγώ κρύφτηκα με δυο ακόμη παιδιά  σε μια πυλωτή. Ο Νίκος κάλεσε την αστυνομία. Ακούσαμε διάφορες μηχανές να περνάνε και φώναζαν “βγείτε έξω κότες”  . Εμείς ήμασταν κρυμμένοι. Όταν ήρθε το περιπολικό μας έβαλαν χειροπέδες και μας έλαβαν σε ένα περιπολικό το οποίο χάλασε και μετά περιμέναμε να έλθει άλλο. Από τον ασύρματο ακούσαμε πως κάποιος μαχαιρώθηκε στην καρδιά”.

Ο μάρτυρας, όπως και ο προηγούμενος, αναγνώρισε στα πρόσωπα των Αναστάσιου Μιχάλαρου και Ιωάννη Άγγου, δυο από τους άνδρες που είδε μέσα και έξω από την καφετέρια “Κοράλι” το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού.

Αναγνώρισε επίσης και τον κατηγορούμενο Λέοντας Τσαλίκη ότι βρισκόταν εντός της καφετέριας.

“Μας έδωσε άδεια να πάρουμε τηλέφωνο”

Για τα όσα ακουλούθησαν τη σύλληψη Ρουπακιά ανέφερε: “Μέσα στο ΑΤ του Κερατσινίου μας πέρασαν από σωματικό έλεγχο και μας έβαλαν σε ένα δωμάτιο για να περιμένουμε. Στο δωμάτιο ήταν  και άλλος ένας άνδρας που δεν το είχαμε ξαναδεί”. Περιέγραψε πως “καθόταν στην πολυθρόνα και εμείς νομίζαμε πως ήταν αστυνομικός. Του ζητήσαμε άδεια να καθίσουμε και να πάρουμε τηλέφωνο και μας την έδωσε. Εκείνος έστελνε συνεχώς μηνύματα. Έδειχνε ότι γνωρίζει ότι κάτι έχει γίνει αλλά ζητούσε να μάθει από εμάς λεπτομέρειες. Μας ρωτούσε να μάθει αν είμαστε πολιτικοποιημένοι. Όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι ο Παύλος είχε μαχαιρωθεί επικράτησε ένταση και ζήτησε να τον πάρουν από το γραφείο. Αργότερα τον κατέβασαν από τον τρίτο όροφο και είδαμε πως αυτός που ομολόγησε δηλαδή  ο Ρουπακιάς ήταν ο άνδρας που ήταν μαζί μας στο γραφείο”.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Τρίτη, μετά την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Κατά την έξοδό της από την αίθουσα, η Μάγδα Φύσσα προχώρησε στην εξής δήλωση:

“Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω. Με έβρισε (σ.σ. ο Γ. Ρουπακιάς). Έδειξαν το πρόσωπο τους. Τί είναι. Μια εγκληματική οργάνωση. Πρέπει να αλλάξουν οι καταστάσεις εδώ. Και το κοινό ειναι πολύ προκλητικό. Με έβρισαν. Έχουν απέναντί τους μια χαροκαμένη μάνα. Μου άρπαξαν το παιδί και με προκαλούν. Έιναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πάνε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί “.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα