Δίκη Χρυσής Αυγής: Την αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Έκτη συνεδρίαση στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγή την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Έκτη συνεδρίαση στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγή την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Για τις 22 Ιουνίου διέκοψε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με την εισαγγελέα του δικαστηρίου να εισηγείται την αποβολή της πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 22 Ιουνίου, με το δικαστήριο να εισηγείται την αποβολή της πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επί της ουσίας, εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτή την πρόταση, σημαίνει ότι η οικογένεια Φύσσα μπορεί παρίσταται σε βάρος του Γιώργου Ρουπακιά και των κατηγορουμένων στους οποίους αποδίδεται η συνέργεια στη δολοφονία, αλλά όχι σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και των νυν και πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών του κόμματος, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Και αυτό διότι όπως τόνισε η εισαγγελέας, δικαίωμα παράστασης για ηθική βλάβη και ψυχική οδύνη έχει ο άμεσα ζημιωθείς από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με την εισαγγελέα, το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης στρέφεται κατά του κοινωνικού συνόλου και παράσταση πολιτικής αγωγής μπορεί να δηλώσει μόνο το ελληνικό δημόσιο.

"Από την νομική του φύση του αδικήματος αποκλείεται η παράσταση πολιτικής αγωγής για μόνο για συμμετοχή κάποιου σε εγκληματική οργάνωση καθώς τυχών ζημία των ιδιωτών είναι έμμεση. Ο παθών μπορεί να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για το συγκεκριμένο μέλος που τέλεσε συγκεκριμένο έγκλημα μόνο εφόσον νομιμοποιείται να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στο συγκεκριμένο πλημμέλημα ή κακούργημα" ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά στις 22 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η υπόθεση Λουκμάν στην 6η συνεδρίαση

ADVERTISING

SHARE: