Δίκη Φαίης: Έσπασαν τα ισόβια για το Βαγγέλη Στεφανάκη

Δίκη Φαίης: Έσπασαν τα ισόβια για το Βαγγέλη Στεφανάκη

Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης για τον ξυλοδαρμό της Φαίης Μπλάχα, που λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη με τη ζωή. Σε ποινή φυλάκισης 2,5 καταδικάστηκε και η αδελφή του θύματος Μαριαλένα. Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, στο Βαγγ. Στεφανάκη. Το δικαστήριο ομόφωνα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια δεσμά που του είχαν επιβληθεί στον πρώτο βαθμό για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό της 23χρονης συντρόφου του στη Νέα Μάκρη, Φαίης Μπλάχα.

Τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι έκριναν πως θα πρέπει να αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό, με το σκεπτικό ότι ο καταδικασθείς επιχείρησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας το θύμα στο νοσοκομείο. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη. Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον Βαγγ. Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όσο για τη Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή του θύματος και κατηγορούμενη για τα πλημμελήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, για τα οποία καταδικάστηκε, το ΜΟΕ την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Υπενθυμίζεται πως χθες κατά την εισήγηση επί της ενοχής των δύο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο καταδικασθείς χτύπησε την κοπέλα με “επαγγελματισμό αθλητή” περιγράφοντας τον “άγριο ξυλοδαρμό” του θύματος με γροθιές και κλωτσιές. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “οι γιατροί ενήργησαν παραπάνω από τα καθήκοντά τους. Καμία πράξη τους δεν επηρέασε την εξέλιξη των τραυμάτων. Το κώμα ήταν μη αναστρέψιμο. Το θύμα βυθίστηκε από την πρώτη στιγμή, λόγω της σοβαρής εγκεφαλικής κάκωσης, της οποίας ο κατηγορουμενος ήταν δράστης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα