Δίκη Γιακουμάκη: Κατέθεσε σπουδαστής που γνώριζε για το bullying

Δίκη Γιακουμάκη: Κατέθεσε σπουδαστής που γνώριζε για το bullying
Δίκη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων για την υπόθεση των ευθυνών του προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής σε σχέση με τα βασανιστήρια που υπέστη ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Στην δίκη κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται έχουν σχέση με τη μη επιβολή πειθαρχικής τιμωρίας από τη διοίκηση της Σχολής σε βάρος των σπουδαστών, οι οποίοι έκαναν μπούλινγκ στον 20χρονο. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) Eurokinissi

Τι κατέθεσε ο μάρτυρας, που ήταν σπουδαστής στη Γαλακτοκομική σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Γιακουμάκη

Διεκόπη λίγο πριν τις 15:00 της Παρασκευής και θα συνεχιστεί το μεσημέρι της Δευτέρας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, η δίκη για την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα.

Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Γραπτή δήλωση Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την εκδίκαση της υπόθεσης

Γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης Γιακουμάκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, εξέδωσε απόψε ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην γραπτή δήλωση του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφέρει: «Επανειλημμένα τόσον εγώ όσον και ο δικηγόρος μου, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μου αποδίδεται και για το οποίο δικάζομαι αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την «υπόθεση Γιακουμάκη». Πάρα ταύτα μερίδα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) επιμένει να με χαρακτηρίζει ως κατηγορούμενο στην υπόθεση Γιακουμάκη. Αν θα συνεχισθεί αυτή η δυσφημιστική για το πρόσωπό μου παραπλανητική ενημερωτική συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ, αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ κατά παντός υπευθύνου αστικά και ποινικά παρ’ ότι αυτό δεν είναι στις συνήθειές μου».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα