Δίκη Παπακωνσταντίνου: Στα 6,2 εκατ. η μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη των συγγενών

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Στα 6,2 εκατ. η μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη των συγγενών
sooc

Πώς το usb με τα 2.059 αρχεία οδήγησε το ΣΔΟΕ στους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Τι δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου το πρώην στέλεχος του σώματος Παν. Μαντούβαλος

Τη διαδικασία που ακολούθησε το ΣΔΟΕ έως ότου καταλήξει στη διαπίστωση ότι υπήρξε μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, για τους τρεις συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνυ, περιέγραψε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος.

Όπως ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου, στις 4/10/12 ετέθη στην υπηρεσία η διενέργεια  προκαταρκτικής έρευναας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, βάση πληροφοριών που ήταν αποθηκευμένες σε usb.

Πρόεδρος: Ηρθε σε εσάς το usb. Ποιο από όλα όμως είναι, γνωρίζουμε;
Μαρτυρας: Εμάς μας το διαβίβασε ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, ενώ τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο κ. Στασινόπουλος. Το usb περιείχε 2.059 αρχεία.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες

Το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ και νυν συνταξιούχος κατέθεσε ότι η υπηρεσία ξεκίνησε την ταυτοποίηση όλων των προσώπων και αποφάσισε να  ασχοληθεί αρχικά με καταθέτες μεγάλων ποσών. “Στη συνέχεια εντάχθηκε ένα cd, που εστάλη από τις γαλλικές αρχές, και περιελάμβανε όμοια στοιχεία με το στικ. Τα συγκρίναμε ως προς το πλήθος των αρχείων και διαπιστώσαμε ότι το cd είχε τρία επιπλέον. Μέσω του taxis καταλήξαμε ότι πρόκειται για τους Ανδρ. Ρωσσώνης, Ελ. Παπακωνσταντίνου και Σ.  Σικιαρίδης, όλοι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου” υποστήριξε, προσθέτοντας ότι έτσι ξεκίνησαν τον έλεγχο για τα πρόσωπα αυτά, αλλά και για τη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, σύζυγο Ρωσσώνη.

Πρόεδρος: Αρκούσαν οι δέκα μέρες για να συγκεντρώσει ο ελεγχόμενος όλο το υλικό 15 ετών; Νομίζω ότι ένας μήνας θα ήταν αρκετός, δεν θα σας μάλωνε κανείς. πρέπει να έχει κανείς επι ποδός πολέμου ένα επιτελείο λογιστών για να συγκεντρώσει όλα αυτά….

Εισαγγελέας: Γνώριζαν ότι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και από πότε;

Μάρτυρας: Έως ότου επικοινωνήσουμε μαζί τους για να μας δώσουν στοιχεία, δεν τους είχαμε ενημερώσει υπηρεσιακά. Βέβαι, πρέπει να είχαν γνώση ότι ελέγχονται, γιατί τα αποτελέσματα των ερευνών για τη διαφορά των αρχείων αλλά και τα ονόματά τους είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση υπέβαλε το αίτημα να τοποθετηθεί οθόνη στο δικαστήριο “για να αποκτήσουμε εικόνα πως φαίνεται. Τί θα πει δηλαδή η λίστα Λαγκάρντ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα