Δίκη Siemens: Την τότε κυβέρνηση ‘έδειξε’ ο Παν. Βουρλούμης

Δίκη Siemens: Την τότε κυβέρνηση ‘έδειξε’ ο Παν. Βουρλούμης
Η αίθουσα του Εφετείου αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της "Χρυσής Αυγής, πριν την έναρξη της διαδικασίας την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, Παν. Βουρλούμης, στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens

Άγνοια, με το σκεπτικό ότι ο ίδιος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ μετά την υπογραφή της σύμβασης 8002/97, δήλωσε για την πλειοψηφία των ερωτημάτων που του τέθηκαν, ο Παναγής Βουρλούμης. Καταθέτοντας για δεύτερη ημέρα στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens, ο μάρτυρας επέρριψε ευθύνες στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει διευκρινήσεις.

Πάντως, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων φάνηκε μέχρι και να δυσανασχετεί με την αδυναμία του Παν. Βουρλούμη να καταθέσει πραγματικά περιστατικά, απαντώντας επί της ουσίας “δεν γνωρίζω, δεν απαντώ”.

Σύνεδρος : Γιατί το συνολικό τίμημα είναι κατά 1/3 υψηλότερο από τις προγραμματικές συμφωνίες;

Μάρτυρας : Μπορεί να υπάρξει απόκλιση σε μια συμφωνία από συμπληρωματικές παραδόσεις υλικών. Δεν ξέρω.

Σύνεδρος: Πολλά δεν γνωρίζετε… Όταν υπάρχει απόκλιση κατά 1/3 του συνολικού τιμήματος δεν ξέρετε αν έχει ενημερωθεί ο υπουργός;

Μάρτυρας: Θα έπρεπε να το ξέρω, αλλά δεν….

Σύνεδρος: Είχατε δικαστεί και εσείς για μια υπόθεση που αφορούσε απόκλιση….

Μάρτυρας: Για τη περίπτωση της Siemens δεν ξέρω ποιοι και γιατί ενέκριναν αυτή την αύξηση. Δεν έχω στοιχεία και δε μπορώ να απαντήσω.

“Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ. Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση. Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας υπογραμμίζοντας για πολλοστή φορά πως ο ίδιος ανέλαβε τη διοίκηση του 2004, δηλαδή επτά χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Τέλος, ο Παν. Βουρλούμης ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε συναντηθεί με το Μ. Χριστοφοράκο και τον Πρ. Μαυρίδη -και οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση- καθώς τον είχαν επισκεφθεί 2-3 φορές στο γραφείο του για τεχνικά ζητήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα