Δικογραφία σε βάρος νεαρού στην Κρήτη που υποσχόταν μέσω Facebook δήθεν έγκυρα προγνωστικά αγώνων

Δικογραφία σε βάρος νεαρού στην Κρήτη που υποσχόταν μέσω Facebook δήθεν έγκυρα προγνωστικά αγώνων

Ο νεαρός απαιτούσε την χρηματική του αμοιβή σε απευθείας μηνύματα που αντάλλασσε με τους χρήστες στο Facebook, μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές και συναλλαγές

Εξιχνιάστηκε άλλη μια υπόθεση που αφορούσε παράνομη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών και παράνομου στοιχήματος, μέσω Διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 18χρονου από την Κρήτη. Ο δράστης υποσχόταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, δήθεν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου οι οποίοι συμπεριλαμβάνεται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ιστοσελίδων, σελίδων και προφίλ στο Facebook και χρηστών του διαδικτύου, που προβαίνουν σε αθέμιτη και παράνομη εμπορική επικοινωνία, για τυχερά παίγνια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός του 18χρονου, ο οποίος είχε δημιουργήσει «σελίδα» στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο , με ονομασία που παρέπεμπε σε στοιχηματισμό και προγνωστικά αγώνων.

Ο νεαρός μάλιστα απαιτούσε την χρηματική του αμοιβή σε απευθείας μηνύματα που αντάλλασσε με τους χρήστες στο Facebook, μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές και συναλλαγές. Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έφοδο, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 18χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά μέσα του εμπλεκομένου, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η παράνομη δράση του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Κατά την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 18χρονος δεν συνελήφθη καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και άλλες όμοιες συναφείς πράξεις.

ADVERTISING

SHARE: