Διπλό φονικό στην Κύπρο: Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύντροφο του 33χρονου

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύντροφο του 33χρονου
Φωτογραφία αρχείου AP

Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο για τη δολοφονία των γονιών του - Ο συλληφθείς κατονόμασε τον αδερφό του ως συνεργό στο έγκλημα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τη σύντροφο του 33χρονου - Το Σάββατο θα συνεχιστεί η απολογία του

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου στον Στρόβολο της Κύπρου.

Οι κυπριακές αρχές προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής στη σύλληψη του αδερφού και της συντρόφου του 33χρονου σθλληφθέντα. Λίγο νωρίτερα -μετά από υπόδειξη του 33χρονου που τελεί υπό 8ήμερη κράτηση- η Αστυνομία εντόπισε τα ρούχα του δράστη και το φονικό όπλο – μαχαίρι σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο 33χρονος ήταν εκείνος που κατονόμασε τόσο τον 23χρονο αδερφό του όσο και την 21χρονη σύντροφό του ως εμπλεκόμενους στη διπλή δολοφονία.

Ο 15χρονος αναγνώρισε τον ύποπτο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος γιος του ζευγαριού αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που τον ξύπνησε τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και του ανέφερε ότι σκότωσε τους γονείς του αλλά δεν σκόπευε να πειράξει τον ίδιο. Η αναγνώριση του 33χρονου πάσχει ως προς την διαδικασία, καθώς η φωτογραφία του είχε δημοσιευθεί από χθες και κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είχε πρόσβαση ο 15χρονος.

Πού στρέφονται οι υποψίες της αστυνομίας

Η αστυνομία δηλώνει αισιόδοξη ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρώντας πως οι ανακρίσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο. Παράλληλα αναγνωρίζεται ότι στα όσα ανέφερε ο 15χρονος την Πέμπτη στο δικαστήριο υπάρχουν αρκετά κενά που δημιουργούν στη κοινή γνώμη εύλογα ερωτήματα. Αυτό που θεωρούν σίγουρο, είναι ότι δεν πρόκειται για μια υπόθεση ληστείας που από κακή συγκυρία οδηγήθηκε σε διπλό φόνο. Υπάρχουν κάποιες υποψίες οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν στη πορεία των ανακρίσεων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Στη 01.30 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου, δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού καθηγητών στον Στρόβολο και τους δολοφόνησαν με μαχαίρι την ώρα που κοιμόντουσαν στο υπνοδωμάτιό τους στον Στρόβολο. Μάρτυρας του φρικιαστικού εγκλήματος ο 15χρονος γιος της οικογένειας, τον οποίο οι δράστες κλείδωσαν στο υπόγειο. Οι δράστες φέρονται να είπαν στο παιδί να μην φοβάται και δεν θα το πείραζαν. Ο ανήλικος κατάφερε να ξεφύγει και να μεταβεί σε σπίτι γειτόνων από όπου ειδοποίησε τις αρχές. 

Τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας δεν έδειξαν παραβίαση των εισόδων της οικίας. Τα θύματα βρέθηκαν σε μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του υπνοδωματίου τους.

Οι νεκροψίες στις σορούς των δύο θυμάτων έδειξαν ότι δέχθηκαν περί τις 40 μαχαιριές: O άτυχος 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα. Αιτία θανάτου είναι το “αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο”.

Το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία δε φαίνεται να είναι η ληστεία, με την ιατροδικαστή να επισημαίνει ότι τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνουν μίσος από τον δράστη και φανερώνουν πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα