Δολοφονία 6χρονης: Μαραθώνια και γεμάτη ανακρίβειες η κατάθεση του πατέρα

Δολοφονία 6χρονης: Μαραθώνια και γεμάτη ανακρίβειες η κατάθεση του πατέρα

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ο πατέρας που σκότωσε την 6χρονη κόρη του για δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση και ύστερα στον Εισαγγελέα. Έσφιξε στην αγκαλιά του την κόρη του μέχρι που ήταν αδύνατον να αναπνεύσει

Στην τελική πορεία βρίσκεται η ανείπωτη τραγωδία με τον 61χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε την 6χρονη κορούλα του Στυλιανή Εικοσπεντάκη και στη συνέχεια, περπάτησε 1,5 χλμ. από το σπίτι με την σορό της κόρης του μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, την οποία και απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων στην Αγ. Βαρβάρα.

Η σορός του παιδιού ήταν αρτιμελής… Πλέον, σε βάρος του πατέρα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για την ανθρωποκτονία της ίδιας του της 6χρονης κόρης, ύστερα από μία μαραθώνια ανάκριση γεμάτη από αντιφάσεις έως ότου καταλήξει κάπου και οδηγείται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για δακτυλοσκόπηση και φωτογράφηση. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για να του ασκηθεί η σχετική δίωξη και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Το νεκρό κοριτσάκι εντοπίστηκε στον κάδο καθ’ υπόδειξή του

Στο σημείο που βρέθηκε η 6χρονη νεκρή πήγε ιατροδικαστής που είδε τη σορό του παιδιού και τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως διαπίστωσε ότι το παιδί δεν φέρει τραύματα και τα αίτια θανάτου μοιάζουν να είναι ασφυκτικά, βεβαίως όμως θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα και νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τον κάδο τον υπέδειξε ο ίδιος ο πατέρας και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως έγινε, είπε πως μετά το μπάνιο που έκανε στο παιδί και εκεί φαίνεται χτύπησε και λίγο το παιδί, εκείνο έκλαιγε ασταμάτητα, γιατί του έλειπε και η μητέρα του, το πήρε αγκαλιά σφιχτά μέχρι που το παιδί έπαψε να αναπνέει και αυτό όλο το απέδωσε σε ατύχημα και στην …κακιά στιγμή, καθώς όμως βρισκόταν σε παραλήρημα ο δράστης, μπορεί εμμέσως να ομολόγησε, οι Αρχές ήταν υποχρεωμένες όμως να τον ανακρίνουν όλη νύχτα έως ότου ομολογήσει ευθαρσώς, η κατάθεσή του γίνει μία, χωρίς αντιφάσεις και διαφορετικές εκδοχές κάθε φορά, ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν την δικογραφία σε βάρος του.

Αξιωματικός που συμμετείχε μάλιστα στην προανάκριση, αναφέρει ότι ο δράστης έπασχε από κατάθλιψη και όχι κάποια βαρύτερη νόσο που να δικαιολογεί σε κάποιο βαθμό την εξέλιξη των γεγονότων, ενώ το γεγονός των συνεχών αντιφάσεων και της δυσκολίας που εμφάνισε στην παραδοχή των γεγονότων την απέδωσε στην συνήθη πρακτική όποιου έχει σκοτώσει και μάλιστα δικό του άνθρωπο και ύστερα προσπαθεί μάταια να αρνηθεί με διάφορους τρόπους…

Το χρονικό του δράματος

Η αναγγελία εξαφάνισης του παιδιού έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας από τον 61χρονο πατέρα και συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή γι αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε το πρωί στους αστυνομικούς, πως σηκώθηκε το πρωί και είδε πως έλειπε το ένα από τα δύο δίδυμα παιδιά του (αγοράκι και κοριτσάκι) και συγκεκριμένα η κόρη του, η Στυλιανή, η οποία μάλιστα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Είπε πως είχε ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού από την εξωτερική πλευρά της πόρτας και θεωρούσε, όπως ισχυρίστηκε ότι έγινε διάρρηξη τα ξημερώματα στο σπίτι του και άγνωστοί του έκλεψαν το παιδί… Αποφάσισε, όπως πάλι ισχυρίστηκε, να πάει τον γιο του στο σχολείο (ο οποίος φαίνεται δεν έχει αντιληφθεί κάτι) και αμέσως μετά να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να το καταγγείλει.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι δεν ανακάλυψαν το παραμικρό ίχνος διάρρηξης και ο μόνος αναστατωμένος ελαφρά χώρος είναι αυτός του παιδικού υπνοδωματίου… Η μητέρα των παιδιών νοσηλεύεται αυτή την περίοδο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Από την Ασφάλεια κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση από την πρώτη στιγμή και εξαιτίας του ότι επρόκειτο για παιδί, αλλά και εξαιτίας της κατάστασης του πατέρα και του γεγονότος ότι ανέφερε διαφορετικά πράγματα συνεχώς, έως και ασυνάρτητα.

Για παράδειγμα την μία φορά τους είπε ότι γύρισαν αργά το βράδυ από μία επίσκεψη, πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και ενδεχομένως εκεί ξέχασε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και το παιδάκι είτε άνοιξε και έφυγε μόνο του, κάτι δύσκολο γιατί έχει κινητικά προβλήματα, είτε κάποιος μπήκε και το πήρε… χωρίς να τον αντιληφθεί.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα και με την αγωνία για την τύχη του παιδιού να φτάνει στο κατακόρυφο, ο πατέρας κλήθηκε το μεσημέρι στα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής στην ΓΑΔΑ, όπου την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και οι αστυνομικοί εξέτασαν επί σειρά ωρών τον πατέρα, μέχρι που τους υπέδειξε που περίπου ήταν ο κάδος, όπου και εντοπίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η σορός του παιδιού του, οι οποίοι στο μεταξύ έψαχναν κάδο τον κάδο στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα