Δολοφονία Δώρας: Για συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί ο πατέρας

Δολοφονία Δώρας: Για συμπληρωματική κατάθεση θα κληθεί ο πατέρας
Δολοφονία μιας γυναίκας, η οποία ήταν ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια. Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Νέο γύρο καταθέσεων ξεκινά η ΕΛΑΣ- Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα- Η ληστεία μετά φόνου παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών

Για συμπληρωματική κατάθεση στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να κληθεί ενδεχομένως και σήμερα ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζεμπερη, που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια ώρα, ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αναμένεται να κάνουν έρευνα στο ταξί του, μετά τη μαρτυρία του ότι λίγο αφότου δολοφονήθηκε η κόρη του, εκείνος επιβίβασε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών έξω από το Β’ Νεκροταφείο και τον μετέφερε στον Κολωνό.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και αξιωματικοί επαναλαμβάνουν ότι όσο δεν έχει ξεκαθαριστεί το κίνητρο του φόνου “όλοι είναι ύποπτοι”. Στο κάδρο των ερευνών παραμένει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, αφού παρά τις έρευνες δεν βρέθηκαν η τσάντα και το κινητό της άτυχης εφοριακού.

Ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης κατέθετε επί ώρες χθες στην Ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ομιλητικός και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους αστυνομικούς. Όπως αποκαλύφθηκε, πάντως, ο ίδιος είχε τέσσερις μήνες να μιλήσει με την κόρη του, με δεδομένο ότι οι σχέσεις του με την οικογένειά του, μετά το διαζύγιο από τη σύζυγό του είναι εξαιρετικά κακές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρότι είχε σπεύσει να καταγγείλει ότι ο δολοφόνος σχετίζεται με το επαγγελματικό περιβάλλον της κόρης του, ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε καν πού ακριβώς εργαζόταν.  Ο πατέρας του θύματος μετά την πολύωρη κατάθεσή του την Κυριακή, επέλεξε να φύγει από την πίσω έξοδο της ΓΑΔΑ για να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια

Σημειώνεται, ότι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν οι Αρχές, η 32χρονη δεν κάλυπτε μόνο τις βιοποριστικές ανάγκες των αδερφών της και της μητέρας της, αλλά κάλυπτε και τα δάνεια του πατέρα της, κάτι το οποίο τόνισε έντονα σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ, η αδελφή του πατέρα και θεία του θύματος.

Η άτυχη κοπέλα πάλεψε σκληρά με τον δολοφόνο της και έχουν ληφθεί δείγματα ιστών από τα νύχια της σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν οι Αρχές το γενετικό υλικό του δράστη, απαντήσεις για το οποίο αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα προσεχή 24ωρα. Τονίζεται ότι επειδή όσοι έχουν καταθέσει έως τώρα, έχουν καταθέσει με την μορφή του μάρτυρα, δεν τους έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση γενετικό υλικό.

Καταθέσεις θα ληφθούν και από άλλα μέλη του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, αλλά πάντα κρατούν στην άκρη του μυαλού τους οι αστυνομικοί, ότι επειδή έλειπε η τσάντα από την σκηνή του εγκλήματος, πως μπορεί οι πολλές μαχαιριές να παραπέμπουν σε έγκλημα με προσωπικά κίνητρα, που σε αυτή την περίπτωση ο δράστης έχει σκηνοθετήσει τη ληστεία, ωστόσο δεν αποκλείεται όντως να έχει πέσει η άτυχη κοπέλα θύμα ληστείας από έναν δράστη με διαταραγμένο ψυχισμό.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει κυρίως και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος. Κυρίως, οι αναρτήσεις και οι διάλογοι στο Facebook, μήπως μπορέσουν να βρουν κίνητρο και δράστη μέσω αυτού.

Ειδικά για το τελευταίο δεν φαίνεται τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά, ενώ οι πρώτες απαντήσεις που έχουν λάβει οι Αρχές από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, επίσης δεν φανερώνουν κάτι ύποπτο με την πρώτη ματιά. Αναμένονται όμως ακόμα πλήρη αποτελέσματα τα επόμενα 24ωρα που ίσως να κρύβουν κάποια άκρη στο νήμα της υπόθεσης.

Όπως τονίζεται λοιπόν σε κάθε τόνο από τις Αρχές, σε αυτή την χρονική στιγμή οι πάντες μπορούν να θεωρούνται ύποπτοι και κυρίως όταν οι έρευνες αναζητούν το κίνητρο παντού.

Σημειώνεται ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε το θύμα δεν είχαν όλα μεγάλο βάθος πλην των τεσσάρων που θεωρούνται και τα μοιραία σε πλάτη και θώρακα και αυτό έκανε ορισμένους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης θα μπορούσε να είναι γυναίκα με περιορισμένη μυϊκή δύναμη, ωστόσο το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο και για μαχαίρι με μικρή λάμα και αυτό από μόνο του δικαιολογεί το όχι μεγάλο βάθος στην πλειονότητα των τραυμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα