Δρακόντεια μέτρα από την Αντιτρομοκρατική έναντι του ‘Σχεδίου Νέμεσις’

Δρακόντεια μέτρα από την Αντιτρομοκρατική έναντι του ‘Σχεδίου Νέμεσις’
ΑΕΡΟΔΟΡΜΙΟ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ--ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΒΛ. ΠΟΥΤΙΝ(και μετρα ασφαλειας)--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUREOKINISSI Eurokinissi

Πρόσθετα προστατευτικά μέτρα για τους δικαστικούς που έχουν ασχοληθεί με θέματα τρομοκρατίας και πλήρης εκπαίδευσή τους στην αναγνώριση πιθανόν εκρηκτικών μηχανισμών

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αντιτρομοκρατική το “Σχέδιο Νέμεσις” με το οποίο τιτλοφόρησε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς τον νέο κύκλο βομβιστικών επιθέσεων που στην ουσία προαναγγέλλει η τρομοκρατική οργάνωση σε βάρος δικαστικών και κυρίως σε βάρος δικαστικών που ασχολήθηκαν με τις δικές τους υποθέσεις.

Μάλιστα, την περίπτωση της εισαγγελέα εφετών Γεωργίας Τσατάνη την χαρακτήρισαν ως “Πράξη Πρώτη”, αν και ήδη από τις 25 Ιουνίου, ο Χρήστος Τσάκαλος είχε αναλάβει για λογαριασμό της ΣΠΦ την αποστολή του δέματος-βόμβα στο σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή Δ. Μόκκα, επειδή όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης για την απόπειρα απόδρασής τους, “ο Δ. Μόκκας είχε χειριστεί υποθέσεις της Σ.Π.Φ και μέσω δικαστικού πραξικοπήματος είχε επιμηκύνει την προφυλάκιση του αδερφού μου Γ. Τσάκαλου σε 40 μήνες από 18 μήνες που είναι το όριο”.

“Η οργάνωση ποτέ δεν ξεχνάει αυτούς που με αποφάσεις γκιλοτίνα θέλησαν να την τελειώσουν. Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως η επιλογή να χτυπήσουμε συμβολικά τον συγκεκριμένο δικαστή με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σήμερα πλέον μπαίνει στην διαδικασία της αυτοκριτικής. Από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη την δύναμη πυρός της την δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας.

Τα χτυπήματά μας δεν θα είναι πλέον συμβολικά, αλλά πραγματικά, όσο πραγματικά είναι και τα χρόνια των ποινών που ρίχνουν οι δικαστές”. “Ο Τσάκαλος είναι συνεπέστατος, όταν λέει κάτι, το κάνει και αυτό το έχει αποδείξει!”, ήταν το σχόλιο υψηλόβαθμου της ΕΛ.ΑΣ., αμέσως μετά την βομβιστική ενέργεια σε βάρος της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, για τη σοβαρότητα των απειλών που εκτοξεύει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, υπενθυμίζοντας τις προειδοποιήσεις του από τις 25 Ιουνίου, όπου είχε κάνει σαφή αναφορά για τις διαφορετικότητα που αντιμετωπίστηκε από τους δικαστικούς η δική τους υπόθεση, σε σχέση με υποθέσεις τύπου Βγενόπουλου.

Στη νέα τους ανάληψη ευθύνης, οι «Πυρήνες» στοχοποιούν την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη για τις αποφάσεις που είχε πάρει έναντι της Εύης Στατίρη, συντρόφου του Γεράσιμου Τσάκαλου, ενός εκ των δύο αδερφών, φερόμενων ως ηγετών της ΣΠΦ και σε αντίθεση με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου και όχι μόνο.

Πρόκειται για μία καθαρή και ευθεία απειλή όπως τονίζουν από την Αντιτρομοκρατική και έτσι πρέπει να θεωρείται ζήτημα χρόνου ένα πιθανό νέο χτύπημα, ενώ αναμένουν και το τελικό κείμενο της προκήρυξης της ΣΠΦ μήπως προκύψει ανάληψη ευθύνης και για τυχόν «ορφανά» χτυπήματα.

Μέχρι τότε, η Αντιτρομοκρατική λαμβάνει μέτρα πρόληψης αλλά και προστασίας των δικαστικών, ειδικά εκείνων που χειρίστηκαν υποθέσεις τρομοκρατίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι πρόσφατα, δικαστικοί, Εισαγγελείς, Εφέτες και Ανακριτές, είχαν περάσει από νέα σεμινάρια εκπαίδευσης από την Αντιτρομοκρατική και τα ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται εγκαίρως ύποπτα δέματα, κάτι που λειτούργησε απόλυτα στην περίπτωση Μόκκα και ανάλογια σεμινάρια να συνεχιστούν και θα διευρυνθούν σε όλα τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος μπορεί να ανοίξει ένα δέμα σε ένα σπίτι που παρέλαβε από ταχυδρομείο.

Για την περίπτωση Τσατάνη, αποφασίστηκε όπως και ήταν λογικό να της επιστραφεί η αστυνομική φρουρά και ενδεχομένως να διευρυνθεί, ενώ παραδέχονται στην ΕΛ.ΑΣ. πως στην συγκεκριμένη ειδικά περίπτωση, η αρμόδια επιτροπή και εκ του αποτελέσματος έκρινε εσφαλμένα που αποδέσμευσε τους αστυνομικούς από την φύλαξη της συγκεκριμένης εισαγγελέως.

Πρόσθετα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει να αξιολογεί μαρτυρίες για τυχόν άτομα που περιφέρονταν στην οδό Ιπποκράτους τη νύχτα της βομβιστικής επίθεσης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα τυχόν ευρημάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα