“Δράκος” της Πάρου: Θα έφευγε από την Ελλάδα με εισιτήριο της ΕΛ.ΑΣ.

“Δράκος” της Πάρου: Θα έφευγε από την Ελλάδα με εισιτήριο της ΕΛ.ΑΣ.

Με αγορασμένο εισιτήριο από την Ελληνική Αστυνομία σχεδίαζε να επιστρέψει στη χώρα του ο 21χρονος Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα τη 15χρονη στην Πάρο

Λίγο προτού εγκαταλείψει τη χώρα συνέλαβαν οι αρχές τον 21χρονο Πακιστανό που ομολόγησε ότι είναι δράστης της βάναυσης κακοποίησης της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο.

Ο Αχμέτ Βακάς μερικά 24ωρα μετά την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικού που επικαλούνται “Τα Νέα”, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.

“Ο Πακιστανός είχε ζητήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του εθελοντικού επαναπατρισμού με το οποίο επιδοτείται η αγορά του αεροπορικού εισιτηρίου του.

Για τον λόγο αυτόν είχε πάει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην πρεσβεία και συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να κάνει χρήση του προγράμματος που τρέχει από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο προγράμματος που επιδοτείται από την ΕΕ”, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός.

Η πτήση επιστροφής του μάλιστα ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο Τετάρτη, αλλά τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, καθώς εντοπίστηκε από τις αρχές.

Ο Πακιστανός συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου μαζί με δυο ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα.

Οι τρεις εργάζονταν στην Πάρο και είχαν ζητήσει από τα αφεντικά τους να εγκαταλείψουν το νησί λίγες ημέρες μετά το περιστατικό.

Ενέργεια που προκάλεσε υποψίες στον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργαζόταν ως κηπουρός ο 21χρονος.

Με δεδομένο ότι η επιχείρηση των ενοικιαζόμενων δωματίων βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το σημείο της επίθεσης στην παραλία της Χρυσής Ακτής, οι αστυνομικοί έβαλαν τον 21χρονο στη λίστα των εν δυνάμει υπόπτων.

Επιπρόσθετα, η κατάθεση της μητέρας της 15χρονης και πολλών παραθεριστών που κατέθεσαν ως μάρτυρες έκαναν λόγο για έναν νεαρό μελαψό άντρα, ο οποίος την ώρα της επίθεσης είχε εγκαταλείψει την περιοχή σχεδόν τρέχοντας.

Από προσωπικά αντικείμενά του που βρέθηκαν στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο συνέπεσε με το υλικό που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης.

Οι αστυνομικοί έλαβαν το πρωί του Σαββάτου βιολογικό υλικό από τον 21χρονο, το οποίο στάλθηκε αμέσως στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις των διωκτικών Αρχών για την ταυτότητα του δράστη.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στη Σύρο το βράδυ του Σαββάτου για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία. Εν τω μεταξύ, η είδηση είχε γίνει γνωστή και στο λιμάνι της Ερμούπολης υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών που αποδοκίμασαν τον δράστη, ενώ ορισμένοι επιχείρησαν να του επιτεθούν.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ του πλήθους υπήρχαν και μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Κυριακή. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα