Έφεση για την υπόθεση Energa - Hellas Power

Έφεση για την υπόθεση Energa - Hellas Power

Αναφέρεται πως το δικαστήριο "δεν εστάθμησε ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων"

Έφεση κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης για την υπόθεση της Energa - HellasPower άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης.

Η έφεση αφορά στους 11 καταδικασθέντες κατά περίσταση για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και συγκεκριμένα στις ποινές που επιβλήθηκαν αλλά και στα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου καιβτης ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη που αναγνωρίστηκαν.

Στο σκεπτικό της έφεσης αναφέρεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο "δεν εστάθμησε ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων" και ζητάται να επιβληθούν οι αρμόζουσες για τη βαρύτητα των εγκλημάτων των κατηγορουμένων ποινές, οι οποίες φτάνουν μέχρι και στην ισόβια κάθειρξη.

Η κίνηση αυτή σημειώθηκε ενώ το δικαστήριο δεν έχει ακόμη εκδόσει όλες τις παρεμπίπτουσες αποφάσεις γύρω από τη δίκη της Energa - HellaPower, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών έχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο (10 ημέρες) για την άσκηση έφεσης από τη στιγμή που θα εκφωνηθεί η δικαστική κρίση επί των ποινών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αγώνας δρόμου για την απόδοση των 103 εκατ. ευρώ της Energa - HellasPower

Energa- HellasPower: Στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος και ακόμη δύο

Σπάνε τα ισόβια στην Energa - HellasPower

ADVERTISING

SHARE: